Selviytyjät-finaalin hävinnyt Kim Herold puhuu suunsa puhtaaksi – kieltää jyrkästi kauden kohauttavimman kieroilun: ”Jenkeissä olisin voittanut”

Julkaistu:

selviytyjät
Selviytyjät-viidakossa kilpaillut Kim Herold ei ole katkera mistään, mutta uskoo, että Yhdysvalloissa hänen pelityyliään olisi arvostettu enemmän.
Selviytyjät Suomi on ollut juonenkäänteineen yksi eniten katsojia puhuttaneista tv-ohjelmista. Toukokuussa Selviytyjät Suomen toinen kausi sai voittajan, kun tubettaja Miska Haakana nappasi murskavoiton finaalissa muusikkona ja mallina työskentelevän Kim Heroldin, 39, nenän edestä.

Herold oli koko kauden ajan yksi eniten huomiota herättäneistä kilpailijoista. Osa rakasti suorapuheisen suomenruotsalaisen pelitaktiikkaa, kun taas osan mielestä hänen kieroilunsa meni liian pitkälle.

Mies katsoi ohjelmaa tv:stä tänä keväänä suurella mielenkiinnolla – ja seurasi myös tiukasti keskustelua, jonka hän aiheutti.

– Tykkään lukea palautetta, koska en ota itseeni, vaikka minua haukuttaisi. Se on hauskaa, miten äärimmäisyyksiin ihmiset jaksavat toisistaan kirjoittaa, Herold päivittelee IS:lle.

Heroldin serkku opetti häntä käyttämään varsinkin nuorten aikuisten suosiossa olevaa Jodel-viestipalvelua, jossa keskustelua voidaan käydä täysin anonyymisti aiheesta kuin aiheesta.

– Serkkuni kysyi, että olenko koskaan käyttänyt Jodelia samaan aikaan, kun Selviytyjien jakso tulee tv:stä. Hän sanoi, että se vasta on viihdettä. Niinpä latasin Jodelin ja käytin sitä niin kauan kuin ohjelma tuli tv:stä. Oli hauskaa päästä lukemaan niitä keskusteluja, Herold nauraa.

– En kommentoinut itse, mutta luin ihmisten mielipiteitä suurella mielenkiinnolla. Olihan siinä välillä vähän houkutuksia korjailla joitain vääriä käsityksiä, koska tiesin, miten asiat ovat oikeasti menneet. Toisaalta on hauskaa, että katsojat saavat tehdä omat kuvitelmansa ohjelmasta ja sen henkilöistä, Herold toteaa.


Vaikka Heroldilla on itsellään paksu nahka, oli äidillä haasteita hyväksyä poikansa saamaa kritiikkiä.

– Äiti otti alussa tosi raskaasti sen, että minua haukuttiin niin paljon. Yritin sanoa, että tämä on vain viihdettä.

– Äiti kysyi minulta, että olenko oikeasti valittanut noin paljon ja sanoi, että ei minun olisi pitänyt lähteä, kun minulla on aina niin kova nälkä. Lopulta hän suhtautui asiaan kuitenkin hyvin, Herold nauraa.

Palauteryöppy oli melkoinen muutenkin, sillä Herold kertoo saaneensa kasoittain viestejä lopputuloksen ratkettua.

– En ole saanut mistään koskaan näin paljon palautetta. Sain finaalin jälkeen varmaan miljoona viestiä, että minun olisi pitänyt voittaa, ja että olen moraalinen voittaja. Se oli kiva, tuntui siltä, että minulle viestiä laittaneet ihmiset näkivät pelin samalla tavalla kuin minä.

”Jenkeissä olisin voittanut”

Yksi kohauttavimpia hetkiä viidakossa oli, kun Veronica Verho kertoi Tuuli Matinsalolle ja Lotta Näkyvälle Heroldin tarjonneen hänelle rahaa, jos hän suostuu liittoon hänen kanssaan.

Heroldin mukaan tilannetta ei koskaan tapahtunut.

– Sanoin Veronicalle, että lyödäänkö vetoa heimoneuvostoon saakka, että ollaan kimpassa. Hän taisi ymmärtää sen väärin. Sen jälkeen alettiin puhua jostain lahjonnasta. Se on kuitenkin vähän eri asia. En koskaan tarjoaisi rahaa siitä, että ollaan liitossa, Herold toteaa nyt.


– Yritin samaa kuin Juhana Helmenkalastaja ja Ilari Sahamies ekalla kaudella. Heillähän oli veto keskenään. Veronica kertoi kuitenkin oman versionsa Tuulille ja Lotalle, ja se väärinymmärrys varmaan vaikutti moneen asiaan. Se jäi heillä takaraivoon. Se oli ihan minun oma moka ehdottaa sellaista vedonlyöntiä, Herold sanoo.

Heroldia kritisoitiin myös tekemättömistä askareista.

– Voisin ehkä tehdä jotain toisin, mutta se vedettiin vähän yli. Tein kyllä kaikkia töitä siellä, mutta ei siellä hirveästi ole tekemistä. Keräät puita tai hakkaat vähän oksia. Totta kai olisi voinut vaikka tiskata oma-aloitteisesti, eikä niin, että muut joutuvat pyytämään monta kertaa, Herold pohtii.

– Omassa päässäni kuitenkin mietin, että olen tehnyt kaiken aika tasapainoisesti, mutta vähän mönkään se sitten meni kuitenkin, kun lopputulos oli tämä, Herold nauraa.


Finaalissa vain Wallu Valpio äänesti Heroldia voittoon, joten Miska vei murskavoitolla 30 000 euroa toiseksi jääneen Heroldin edestä.

– Kun menin heimoneuvostoon, niin oli pieni toive, että saisin enemmän ääniä. Mietin Selviytyjiä pelinä, mutta mokasin sen, etten miettinyt asioita loppuun asti. Elän niin hetkessä, Herold sanoo.

– Se helpotti, että se oli niin murskavoitto Miskalle. Jos olisi ollut tasaisempaa, niin olisi ärsyttänyt enemmän jälkikäteen. Huomasin pian, että se oli läpihuutojuttu Miskalle. Olin vilpittömästi iloinen Miskan puolesta, koska hän sanoi, ettei kouluaikoina koskaan voittanut kilpailuja, Herold kertoo.

Herold nostaa Miskalle hattua siitä, että hän pelasi pelin sosiaalisesti hyvin.

– En ole katkera mistään, koska harva tuohon lähtee rahan takia. Olimme Miskan kanssa ainoat, jotka saivat koko kokemuksen alusta loppuun. Sitä ei millään rahalla voi korvata.

– Miska oli siitä fiksu, että en pitänyt häntä koskaan vaarallisena. Se oli helkkarin hienosti tehty. Toisaalta olen sitä mieltä, että Jenkeissä minä olisin voittanut, koska he arvostavat peliä, selviytymistä ja kieroutta enemmän.


Katsojille ja heimolaisille tuli kauden edetessä tutuksi Heroldin ja Valpion peittelemättömät tuuletukset, jotka pääsivät ilmoille aina, kun he onnistuivat juonissaan.

– Olen sellainen, että jos voitan, niin en pidättele iloani yhtään. Luulen, että tytöt vain oli päättäneet, että en voita, koska he eivät kestäisi sitä, kun tuuletan, Herold nauraa.

– Jos olisin vähän enemmän miettinyt, niin olisin voinut voittaakin. Olisi pitänyt olla ehkä vähän nöyrempi. Olen kuitenkin hyvissä väleissä kaikkien kanssa, eikä kenenkään kanssa ei ole jäänyt mitään hampaankoloon.

Uusi Selviytyjät Suomi -kausi on jo kuvattu, ja katsojat pääsevät näkemään julkkisten ja tavallisten ihmisten kamppailun viidakossa heti syksyllä.

– Veikkaan, että kuumuus tulee shokkina uuden kauden kilpailijoille. Asteita on 50, ja juomavesi lämmintä, Herold muistelee.

Myös odottaminen ja tylsyys ovat asioita, joita ei ymmärrä ennen viidakkoon astumista.

– Jos mulla on joskus tylsää ja odotan vaikka bussia tosi pitkään, niin silloin mulle tulee takautumia saarelle. Muistan, miten hirveää se oli, kun laski päiviä, joita oli vielä jäljellä. Se tylsyys ja odottaminen oli niin tuskaista, Herold sanoo.

Heroldilla on kuitenkin jo selvä voittajasuosikki uudelta kaudelta.

– Veikkaan Sara Sieppiä voittajaksi. Hän on vähän altavastaaja, joten hänestä voi tulla uuden kauden Virpi Kätkä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt