Tiesitkö, että Eppu Normaalin Martti Syrjä ja Juha Torvinen ovat tehneet myös ”rehellistä työtä” tehtaalla: ”Muutamat työmiehet olivat täydessä kännissä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tiesitkö, että Eppu Normaalin Martti Syrjä ja Juha Torvinen ovat tehneet myös ”rehellistä työtä” tehtaalla: ”Muutamat työmiehet olivat täydessä kännissä”

Eppu Normaalista tutut Martti Syrjä ja Juha Torvinen ovat kerryttäneet kokemusta myös hieman arkisemmista töistä.

Martti Syrjä aloitti musiikkiuransa jo alle parikymppisenä.­

15.6.2019 14:47

Eppu Normaali -yhtye on viihdyttänyt suomalaisia musiikillaan jo yli 40 vuoden ajan. Bändin jäsenet ovat käytännössä jo alle parikymppisistä teineistä lähtien tienanneet elantonsa musiikilla, mutta osalta heistä löytyy kokemusta myös arkisemmista duuneista – ainakin keulahahmo Martti Syrjältä ja kitaristi Juha Torviselta.

Sanallinen taidokkuus on ollut Syrjän vahvuus läpi vuosikymmenten, mutta on hän kuulemma jokusen kerran pitänyt niin sanotusti vasaraakin kädessään.

– Työskentelin aikanaan parisen kuukautta Ylöjärvellä betonielementtitehtaalla. Se oli kesätyö lukioaikoina, mutta jätin sen kesken, koska siellä työpaikassa oli niin veemäinen työilmapiiri, Syrjä kertoo.

– Voin kuitenkin sanoa tehneeni myös rehellistä työtä.

Torvinen työskenteli nuoruusvuosinaan sattumoisin samalla tehtaalla. Hänelle on jäänyt pestistä värikkäitä muistoja.

– Rakensimme siellä pirun isoja betonielementtejä siltoja varten. Aina kun työvuoro aamukuudelta alkoi, muutamat työmiehet olivat jo täydessä kännissä. Se oli talon tapa, ja tuntui ettei osa porukasta osannut edes olla selvin päin töissä. Harkkoterästä pistettiin pystyyn, mutta monesti vinoon, ja kesäpoikien oli sitten pakko oikoa niitä, Torvinen muistelee.

– Nykyään samanlaista työpaikkamenoa ei taida olla enää missään. Juovuksissa ei ilmeisesti työskennellä kuin satunaisissa paikoissa – ehkä jossain Ylessä, tai tuskin sielläkään enää.

Juha Torviselle on jäänyt betonielementtitehtaalta värikkäitä muistoja.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?