Lenita Airisto lataa suorat sanat suomalaisten suosikkiharrastuksesta – ”En pidä primitiivisestä elämästä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Lenita Airisto lataa suorat sanat suomalaisten suosikkiharrastuksesta – ”En pidä primitiivisestä elämästä”

Lenita ei koskaan matkusta ulkomaille kesäisin, sillä se on paras aika vuodesta olla kotona.

Julkaistu: 14.6.2019 7:03

Suomi-muodin legenda Lenita Airisto, 82, ei juurikaan välitä lomailusta. Suomalaisten rakastama mökkeily on hänelle täysin vieras tapa viettää kesää.

Kierrätysmuodin helmiä esiteltiin torstaina Tori.fi second hand -muotinäytöksessä. Näytös on stylisti Maryam Razavin kokoama.

Ilta-Sanomat tapasi näytöksessa Suomi-muodin legendan Lenitan Airiston. Lenita kertoi muotinäytöksessä kesänviettotavoistaan – 82-vuoden iästä huolimatta Lenita ei juurikaan ehdi lomailla tänä kesänä.

– Mä en ole sillä tavalla lomailija, se ei ole mulle pakkomielle. Minulle riittää, että aurinko paistaa, linnut laulaa, voin lähteä kävelylle ja tapaamaan ystäviäni katukahvilaan, Lenita kertoo kesästään.

Lenita Airisto vannoo luksuksen nimeen omassa tyylissään.

Lenita ei koskaan matkusta ulkomaille kesäisin, sillä kesä on hänen mielestään paras aika vuodesta olla Suomessa. Lenita ei kuitenkaan välitä suomalaisten rakastamista kesänviettotavoista – mökkeily on aivan liian alkukantaista hänen makuunsa.

– Mä vihaan mökkejä! Lenita täräyttää suoraan mökkeilystä.

– Mua ei saa mökille millään. En pidä primitiivisestä elämästä. Olen elänyt hyvin primitiivisesti jo sodan aikana ja pula-aikana, joten olen saanut siitä jo tarpeekseni, Lenita perustelee.

Lenita nauttii yksinkertaisista asioista, kuten läheisten lähellä olemisesta ja luonnosta, toki ripauksella luksusta. Omaa hyvinvointiaan hän vaalii nukkumalla – Lenita nukkuu joka yö vähintään 8 tuntia.

– Kesän kohokohta on se, että aurinko paistaa ja on lämmintä!

– Haluan kesällä elämyksiä ja paras elämys on se, että on puhdasta ilmaa, rauhallista ympäristöä ja voin turvassa kävellä pitkiä lenkkejä, Lenita sanoo.

Lenita ei koskaan matkusta ulkomaille kesäisin, sillä se on paras aika vuodesta olla kotona.

Lenita tunnetaan pitkän linjan muotivaikuttajana. Hän myös juonsi Tori.fi muotinäytöstä, jossa esiteltiin kesän muotia kierrätysvaatteista.

– Elämä on harmaata ilman bling blingiä, hän hehkuttaa näytöksessä nähtyjä kimaltavia asuja.

Mutta mitä tyylitietoinen muotivaikuttaja ajattelee tämän kesän muodista, eli pyöräilyshortseista ja vyölaukuista?

– Minusta ne on ihan käytännöllisiä! Jokainen voi valita päälleen, mitä haluaa. Meillä ei ole enää sitä, että hameen pituuden kuuluu olla tietty, vaan trendi on se, että jokainen voi valita oman olemuksensa. Mä en ole mikään makupoliisi, hän sanoo.

Vuonna 1954 Suomen Neidoksi kruunatun energiapakkauksen elämä on ollut täynnä haasteita, työntekoa ja julkisuutta. Lenita on tehnyt pitkän uran liike-elämän ja suomalaisen viennin edistämisen parissa.

– Keikkaa pukkaa, töitä riittää ja kirjoitan jälleen uutta kirjaa, Lenita kertoo tämän hetkisestä arjestaan.

Lenita on kirjoittanut jo 30 vuoden ajan kirjoja yrittäjyydestä, erityisesti naisten yrittäjyydestä. Yksi hänen käsittelemänsä pääteema on tasa-arvo.

– Tasa-arvo on sitä, että naisilla on samat palkat ja samat mahdollisuudet. Emme ole tasa-arvoisia vielä missään, hän toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?