Vesa Keskinen hankki itselleen harvinaisen luksusauton ulkomailta – satamassa odotti ikävä yllätys: ”Se niistä juhannusajeluista”

Julkaistu:

Vesa Keskinen visioi taannoin, että aikoo päästä juhannusajelulle tuliterällä Lamborghinillaan. Yllättävän takaiskun takia haave ei nyt toteudukaan.
Vesa Keskinen hankki arvokkaan auton sen kunniaksi, että on ollut 25 vuotta kyläkaupan johdossa. Lamborghinin rattiin Vesan piti päästä juhannuksen alla.

– Auton piti olla laivassa reilu viikko sitten. Niin se olikin, mutta kun se tuli satamaan, rungon numero oli toinen kuin minun autossani. Kysymyksessä oli väärä auto. Nyt se on matkalla Norjaan, Vesa Keskinen kertoo.

– Oma autoni odottaa vielä kiltisti laivausta, niin että se niistä juhannusajeluista. Mutta ei haittaa, vielä on kesää juhannuksen jälkeenkin.

Vesa ei jäänyt Lambon viivästymistä harmittelemaan. Keskiviikkoaamuna hän tilasi koko perheelle lentoliput Pariisiin.

– Lambon viivästyminen ei ollut varsinainen syy, mutta se oli sykäys lähteä Pariisiin. Jane ja lapset olivat ihan riemuissaan.


Pariisissa perhe aikoo hurvitella muun muassa Disneylandissa.

– Maria on nyt viisi ja puolivuotias ja Toivo täyttää heinäkuussa neljä, emmekä vielä ole kertaakaan olleet lasten kanssa yhteisellä lomalla. Lomaksi en laske Brasiliassa oloa, koska se on täynnä Janen sukulaisia, tuttavia ja ystäviä. Pariisissa ei ole ketään tuttuja odottamassa, eli nyt koen, että se on meidän perheen ensimmäinen todellinen lomamatka.

Vesa kertoo, että Maria ja Toivo voivat Disneylandissa harjoitella hurvittelua.

– Sen jälkeen heillä on edessään 45 päivää Miljoona Tivolia Kyläkaupan tapahtuma-alueella. Tivoli on alle 13-vuotiaille ilmainen, joten lapsillamme ei ole pienistä ystävistä pulaa. Viime vuonna siellä oli yli 200 000 kävijää, ja tänä vuonna odotan yli 300 000, Vesa Keskinen kertoo.

Vaikka hartaasti odotettu Lamborghini olisi maahan saapunutkin, Vesa tuskin olisi ehtinyt sillä kovin paljon kurvailemaan. Hommia on riittänyt, kun kyläkaupan osastoja on laajennettu ja ilmettä uudistettu.

– En ole ehtinyt harmitella auton toimitusajan siirtymiä, sillä tekemistä on riittänyt, Keskinen sanoo.

”Tuli pieni erehdys”

Lamborghinia markkinoivan Luxury Collection Autotalon johtaja Esa Schroderus kertoi muutama päivä sitten, että Vesa Keskisen ostama Lamborghini Urus on laivassa matkalla Suomeen, ja juhannuksena Vesan piti päästä sillä kurvailemaan.

Aivan niin ei asia ollutkaan.

–Katsoin väärin. Se olikin toinen auto, ja se oli menossa Norjaan. Tuli pieni erehdys, Esa Schroderus kertoo.

Schroderuksen mukaan Vesa Keskisen auto on vasta nyt matkalla Suomeen. Tänne rantauduttuaan se menee varastoon, ja Keskinen noutaa sen sitten kun aikatauluun sopii.


Lamborghinin kaltaisen luksusauton hankinta ei ole kovin yksinkertainen asia. Ensinnäkin pitää olla rahaa esimerkiksi 600 000 euroa niin kuin Keskisen tapauksessa. Ja auton odottaminen kysyy pitkää pinnaa.

–Nämä ovat yksilöllisiä, tilauksen mukaan tehtyjä autoja. Se vaihtelee, montako kuukautta tuotanto kestää. Mitä enemmän varusteita ja vaativimpia varusteita, sitä pitempään tuotanto kestää, Schroderus sanoo.

Jos nyt tilaisi Lamborghinin, koska saisi kiesin alleen?

–Eilen tuli viimeisin Lamborghini Uruksen tilaus. Auto tulee tuotantoon ensi vuonna kvarttaali yhden loppupuolella. Seuraavat tilaukset toimitetaan ensi vuoden huhtikuussa, Esa Schroderus sanoo.