Nanna Karalahti otti lomaa perhearjesta ja häipyi ulkomaille ystävän kanssa – kirvoitti heti Instagramissa vilkkaan keskustelun

Julkaistu:

oma loma
Jere Karalahden puoliso Nanna Karalahti otti lomaa töistä ja perhe-elämästä.
Nanna Karalahti kertoi aiemmin tällä viikolla Instagramissa suuntaavansa ansaitulle lomareissulle Espanjaan ystävänsä kanssa. Karalahti kertoi pitävän kolme päivää vapaata perhearjesta ja töistä ja aikovansa ainoastaan rentoutua. Matkaan eivät lähteneet puoliso Jere Karalahti eivätkä parin lapset Jax ja Alexia, vaan ainoastaan Karalahden ystävä Johanna Muhonen.

– Pelkästään ystävän kanssa makaamista. Tiedättekö kun tuntuu siltä, että mä niiiiiiiin ansaitsen tän töiden ja kotihommien keskellä, Karalahti hehkutti Instagramissa.

Hyvinvointi- ja liikunta-alalla työskentelevä Karalahti kysyi ystävysten kuvan yhteydessä seuraajiltaan, pitävätkö he koskaan lomaa arjen velvollisuuksista.

– Kuinka moni teistä ”raaskii” ottaa aikaa pelkästään itselle ja ennen kaikkea hyvällä omalla tunnolla? Ei nimittäin ole helppoa, mutta haluan että me äidit ja naiset osaamme pitää myös huolta omista ”vapaistamme”. Kolme päivää voi tehdä ihmeitä.
Karalahden kysymys sai aikaan vilkkaan keskustelun, kun äidit ja naiset jakoivat kommenttikentässä kokemuksiaan ”omista lomista”. Mielipiteet asiasta jakautuivat, sillä osa kertoi pitävänsä vuosittain muutaman rentoutusviikonlopun, mutta osa kertoi, ettei kykene siihen.

– En osaa, poden heti huonoa omaatuntoa, myöntää eräs nainen.

– En koskaan ole ollut ilman perheettä Ruotsin sisäänosto messuja kauempana, toinen jatkaa.

– Itse 4 lapsen äiti ja vahvasti työelämässä mukana, mies vuorotöissä. Otan itselleni silloin tällöin omaa lomaa ystävien kanssa, koska pitää äitien ladata akkuja. Toisaalta usein tulee huono omatunto, jos on pois, mutta miksi pitäisi potea huonoa fiilistä kun tietää että olen sen jälkeen parempi ja rennompi äiti.

– Kyllä! 1-2 kertaa vuodessa on se hetki! Sitä jaksaa olla aina taas paljon parempi ihminen kun muistaa itsensäkin välillä! eräs äiti julistaa.

– Kyllä. Pari kertaa vuodessa pitkä viikonloppu ystävien kanssa, ilman että kukaan huutaa äiti, vaimo, palvelija mitänäitänyton. Tai kukaan odottaa sinulta mitään, voit olla ilman velvoitteita, aikataulua. Saat syödä rauhassa ja mitä haluat, kirjoittaa kolmen pojan äiti.

– Miksei? Tais lapsi olla viikon kun lähdin ekan kerran ulos.

– Minä käyn ”omilla vapailla” neljä kertaa vuodessa. Ja usein just kolmen päivän pikareissuilla Espanjassa.
Moni äiti kertoo Instagramissa, että lomien pitäminen muuttuu helpommaksi, kun lapset kasvavat ja ovat itsenäisempiä. Aivan pienten lasten kanssa voi tuntua, ettei lomaan ole mahdollisuutta.

– Osaan. Silloin kun lapset oli ihan pieniä, en osannut, tai en osannut siitä samanlailla nauttia, mutta nyt on jo jokusen vuoden nautittu naisten kanssa joka vuotisista reissuista. Ensi vuonna naisten kanssa New York! Ja miehenkin kanssa täytyy johonkin reissuun päästä, kuuluu yksi kommenteista.

– Nyt kun lapset isompia, pidetään joka kesä naistenviikko jossain päin Eurooppaa. Kun lapset olivat pienempiä, irtiotot olivat vähän lyhyempiä. On se vaan välillä tärkeetä, että ei tarvitse huolehtia kenestäkään muusta kuin itsestään


Karalahti kiitteli myöhemmin saamistaan kommenteista ja kertoi toivovansa, että naiset rohkaistuisivat pitämään enemmän omaa lomaa. Hän kertoi ikävöivänsä lapsiaan, kun on poissa kotoa, mutta nauttivansa silti lomista.

– Onhan sitä tietty heti ikävä, mutta onneksi Jere laittaa videoita, Karalahti kertoo.

Karalahtien Jax-poika on 3-vuotias ja kuopus Alexia täyttää tänä kesänä vuoden. Perhe asuu nykyään Keravalla ja pyörittää nykyään siellä päiväkotia.

Pidätkö sinä ”omaa lomaa” perhe-elämästä? Kerro kommenteissa!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt