Syyttäjä valittaa Aku Hirviniemen tuomiosta - Viihde - Ilta-Sanomat

Syyttäjä valittaa Aku Hirviniemen tuomiosta

Syytteet seksuaalisesta ahdistelusta käsitellään vielä uudestaan hovioikeudessa, jos syyttäjälle heltiää jatkokäsittelylupa.

Hirviniemi oikeudessa.­

12.6.2019 13:38

Salpausselän syyttäjänviraston mukaan syyttäjä on ilmoittanut tyytymättömyytensä näyttelijä Aku Hirviniemen vapauttavaan tuomioon. Kihlakunnansyyttäjä Kaisa Hallenberg-Roine aikoo valittaa käräjäoikeuden ratkaisusta hovioikeuteen, syyttäjänvirasto tiedotti keskiviikkona.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus hylkäsi viime perjantaina Hirviniemen syytteet kahden 17-vuotiaan tytön seksuaalisesta ahdistelusta. Syyttäjä oli vaatinut Hirviniemelle vähintään 50 päiväsakon rangaistusta.

Syyttäjä ei kommentoinut valitusaiettaan vielä tarkemmin.

– Tässä vaiheessa asiassa ei ole enempää tiedotettavaa, Hallenberg-Roine sanoi IS:lle.

Syyttäjällä on nyt 8:een heinäkuuta asti aikaa laatia valituksensa. Kanta-Hämeen käräjäoikeuden tuomioista tehdyt valitukset käsitellään Turun hovioikeudessa, joka harkitsee ensin, myöntääkö se syyttäjälle jatkokäsittelyluvan.

Jos lupa myönnetään, hovioikeus käsittelee jutun uusiksi. Jos lupaa ei myönnetä, käräjäoikeuden vapauttava tuomio jää pysyväksi.

Jatkokäsittelylupa rikosasiassa tarvitaan, jos syytetty on tuomittu alempaan kuin kahdeksan kuukauden vankeuteen tai tuomio on ollut vapauttava. Lupa tarvitaan, oli valittaja sitten syyttäjä tai syytetty.

Oikeusjuttu liittyy tapahtumiin Hirviniemen asunnolla Riihimäellä kesällä 2018. Humalainen Hirvinieme tapasi uimahallin parkkipaikalla kaksi 17-vuotiasta tyttöä, jotka hän kutsui kotiinsa.

Tytöt kertoivat, että Hirviniemi olisi asunnolla kosketellut heitä epäasiallisesti muun muassa housujen päältä takapuolesta ja paidan alta selästä.

Hirviniemi kiisti seksuaalisen koskettelun. Hän sanoi, että hänellä on tapana heittää vieraille alatyylisiä vitsejä ja esittää tunnettuja sketsihahmojaan.

Käräjäoikeus vapautti Hirviniemen syytteestä. Oikeus katsoi, ettei riittävällä varmuudella voida päätellä, että tilanne olisi ollut jollakin tapaa seksuaalisävytteinen.

Käräjäoikeuden mukaan Hirviniemen menettelyn sopivuuden voi perustellusti kyseenalaistaa, mutta se ei riitä täyttämään seksuaalisen ahdistelun tunnusmerkistöä.

Hirviniemi ehti jo käräjäoikeuden tuomion jälkeen iloita Facebookissa syytteiden hylkäämisestä.

– Käräjäoikeus on antanut asiassani tänään tuomion, jossa kaikki syytteet on hylätty ja olen erittäin tyytyväinen, että tämän asian käsittely käräjäoikeudessa on nyt saatettu päätökseensä, Hirviniemi kirjoitti.

– Olen myös siinä käsityksessä, että asianomistajat ovat tyytyväisiä siitä, että tämän asian käsittely päättyi. Haluan tässä yhteydessä kiittää kaikkia siitä tuesta, jota olen tässä asiassa laajalti saanut. On myös ollut hienoa, että ne, jotka ovat kokeneet asiassa jotain moitittavaa tai muuten ovat työnsä puolesta avanneet asiaa julkisuudessa, ovat tehneet sen pääsääntöisesti tahdikkaasti ja asiallisesti.

Juttua täydennetty ja korjattu ingressi 12.6.2019 kello 14.14: Lisätty ingressiin maininta jatkokäsittelyluvasta, joka on edellytys jutun uudelleen käsittelylle hovioikeudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?