Anna Puu avautuu avioerostaan Trendissä: ex-mies ja uusi puoliso viettävät aikaa yhdessä – ”Tie tähän on ollut helvetin pitkä ja kivinen”

Julkaistu:

uusi rakkaus
Anna Puu erosi ex-puolisostaan vuonna 2013. Nykyään hän on löytänyt uuden onnen.
Laulaja Anna Puu, 37, puhuu tuoreen Trendi-lehden haastattelussa avoimesti avioerostaan ja nykyisestä kumppanistaan, tuottaja Jukka Immosesta.

Anna Puu erosi tyttärensä isästä vuonna 2013 noin viiden vuoden liiton jälkeen. Laulaja kertoo Trendissä, että ero tuntui pitkään hyvin kipeältä, mutta nyt hän on osannut katsoa mennyttä avioliittoaan lempeydellä ja muistellut lähinnä sen hyviä asioita.

Annasta tuntui pitkään, että avioero määritteli ja leimasi hänet ja hän kyllästyi olemaan aina se eronnut ihminen. Laulaja kokee, että kesti pitkään ennen kuin hän pääsi eroon ”avioeronneen” leimasta.

– Tie tähän pisteeseen oli helvetin pitkä ja kivinen. Yhä asia nostaa välillä päätään, muttei lähellekään niin usein kuin aiemmin. Olen oppinut antamaan itselleni anteeksi, Anna sanoo Trendin haastattelussa.

Eron hyväksymisessä auttoi se, että laulaja tajusi, ettei rakkauden tarvitse olla ikuista. Hän onkin löytänyt eronsa jälkeen uuden kumppanin pitkäaikaisesta työtoveristaan Jukka Immosesta.

Anna Puu nousi koko kansan tietoisuuteen vuoden 2008 Idols-ohjelmasta, jossa hän sijoittui toiseksi. Puu ja Immonen ovat tehneet yhdessä musiikkia Idolsin jälkeisistä ajoista asti, eli nyt jo yli kymmenen vuoden ajan. Parin suhde syventyi rakkaudeksi kuitenkin vasta muutama vuosi sitten. Avoliitossa elävä pari tekee nykyäänkin yhdessä töitä.


Anna Puu kertoo Trendissä, että järjestely toimii heille hyvin, mutta he pyrkivät pitämään parisuhteensa erossa työnteosta.

– Ehkä kielteisen palautteen ottaa herkemmin kumppaniltaan. Jos haluan jonain päivänä kuulla vain, että ihan vitun hyvä, en näytä tekstiä Jukalle, Anna kertoo nauraen Trendissä.

Avioeron työstäminen on mahdollistanut sen, että perhe viettää yhdessä aikaa koko porukalla sekä ex-puolison että Immosen kanssa. Esimerkiksi pääsiäisenä koko perhe istui saman pöydän ääreen sulassa sovussa.

– Jollei halua, erossa ei tarvitse menettää ihmisiä lopullisesti. Vanhempani ovat yhtä läheisiä eksäni kanssa kuin ennenkin, Anna Puu sanoo Trendissä.

Anna Puu ja Jukka Immonen ovat olleet vaitonaisia yksityiselämästään, mutta edustivat viime joulukuussa Presidentinlinnassa itsenäisyyspäivän vastaanotolla.


Anna Puu on puhunut avioerostaan aiemmin Yökylässä Maria Veitola -sarjassa. Tuolloin hän kertoi Maria Veitolalle, että kun ero tuli, oli hänellä meneillään omaa kriisinsä, joka varmasti vaikutti asiaan.

– Mä huomasin silloin, kun mulla oli kolmenkympin kriisi, että mä taannuin tavallaan 15-vuotiaaksi takaisin. Että se on se mun todellinen identiteetti, se 15-vuotias Anna, Puu pohtii.

– Mä luulen, että osalle tulee siinä vaiheessa se, että voi ei, että nyt pitäisi olla se mies tai se puoliso ja nyt pitäisi sit ehkä viimeistään ruveta niitä lapsia hommailemaan. Mutta mulla oli ne jo, niin sitten mä kriiseilin sen, että oliks tää nyt sit se. No joo, se siitä.

Laulaja on työstänyt eroaan musiikissaan. Hän on ammentanut tuntemuksiaan kappaleisiin ja käsitellyt asiaa niiden kautta.

– Mä itse itseäni tekstien kautta terapoiden yritän päästä siitä sellaisesta syyllisyyden tunteesta, Anna kertoi Maria Veitolalle.

– En mä halua aiheuttaa ihmisille mielipahaa, enkä mä halua satuttaa ihmisiä. Mutta sitten siinä vaan kävi niin.