Pierlin pakeni 2-vuotiaana sotaa Suomeen ja ajautui ongelmiin – poliisin sanat olivat käännekohta: luo nyt uraa Mikael Gabrielin opeilla

Julkaistu:

musiikkiura
Rap-artisti PastoriPike aikoo ottaa musiikillaan sen tilan, jota tummaihoiset muusikot eivät ole vielä saaneet Suomessa.
– Aion olla ensimmäinen tummaihoinen rap-artisti, joka esiintyy jäähallissa, Pierlin Mpaka Makumbu, 31, kiteyttää suunnitelmansa.

Pierlin tunnetaan paremmin PastoriPikenä, joka on tullut musiikkimaailmassa tutuksi hiteistään Aito G ja Bulifleim. Suurelle yleisölle artisti on vielä vieras, mutta hänen suunnitelmansa ovat valtaisat: tulevaisuudessa hän aikoo ottaa haltuun Suomen suurimmat lavat. Hän haluaa jopa niin isoksi, että jonain päivänä hän saa oman patsaan.

Pike on kotoisin Kongosta, mutta on asunut Suomessa lähes koko ikänsä. Perhe muutti sodan alta Suomeen Piken ollessa 2-vuotias.

Musiikin tekemisen Pike aloitti kristillisestä PSRT-nimisestä rap-yhtyeestä. Sieltä myös hänen artistinimensä on peräisin.

– Mä olen Jumalan mies. Usko on mulle vahva juttu, mikä antaa voimaa ja rauhoittaa. Siitä tulee Pastori. Pike on taas se hullu tyyppi, mikä mä olen lavalla.


Yksittäisiä singlejä ja yhden EP:n aiemmin julkaissut artisti julkaisee keskiviikkona EP:n Afrogold. Minialbumin rytmit kuvastavat Piken juuria, ja niistä artisti haluaa pitää kiinni musiikissaan.

– On hullua, mitä kaikkea on tapahtunut ja mikä musta on tullut, Pike sanoo.

Piken nuoruus ei ole ollut kovinkaan ruusuinen. Mellunmäessä kasvanut nuori ajautui toistuvasti tappeluihin koulussa ja vapaalla sekä asioi usein poliisin kanssa.

– Kerran tappelin yhden pojan kanssa niin, että tein sille tosi pahasti. Se kadutti ja itkin seuraavana päivänä kotona.Juttutuokio poliisin kanssa herätteli Pikeä, kun hän oli täysi-ikäisyyden kynnyksellä.

– Poliisi sanoi mulle, että hei Pike, skarppaa vähän. Sulla on vielä elämä edessä, hän muistelee keskustelua.

Piken perheeseen kuuluu nyt vaimo, jonka kanssa artisti viettää tänään kahdeksanvuotishääpäivää. Sen lisäksi hänellä on kaksi lasta, 7-vuotias poika ja 3-vuotias tytär.

– Mä en halua, että mun omat lapset menee tuohon samaan. Vaikka lapset tekee tyhmyyksiä, pitää antaa anteeksi ja siirtyä eteenpäin.

Pike kokee, ettei saanut nuorena kaipaamaansa tukea, joten nyt hän haluaa olla esikuva muille.

– Haluan jokaisen nuoren kokevan positiivisia fiiliksiä, kun he kuuntelevat mun musiikkia, Pike sanoo.


Taustalleen Pike on saanut isot yhtiöt kuten Universalin ja LiveNationin, mutta uran taustalla vaikuttaa myös läheinen ystävä Mikael Gabriel, jonka kanssa Pikellä on myös yhteinen manageri.

Kaksikko on pitänyt yhtä jo vuosikymmenen ajan, ja Mikaelilta Pike on saanut tärkeitä oppeja, joiden avulla hän on noussut yhä korkeammalle.

– En mä oo mikään taitavin räppäri, mutta muhun uskotaan. Mikael on suositellut mua monille, että tää on se jätkä, tähän kantsii uskoa.

Tänä kesänä Pike nousee Ruisrockin ja Blockfestin lavoille. Paljon aikaa kesällä vie myös jalkapallo, jota Pike valmentaa Oulunkylässä.

Valmentaminen ja muiden auttaminen on hänelle tapa paikkailla omia mokailujaan.