Jenni Haukio häikäisi tummanpuhuvassa iltapuvussaan – Etelä-Korean presidenttiparin valtiovierailun ensimmäinen päivä huipentui juhlaillalliseen

Julkaistu:

Valtiovierailu
Etelä-Korean presidenttiparin valtiovierailun maanantain ohjelma huipentui presidentti Sauli Niinistön ja Jenni Haukion isännöimään juhlaillalliseen Presidentinlinnassa.
Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in saapui sunnuntai-iltana valtiovierailulle Suomeen yhdessä puolisonsa Kim Jung-sookin kanssa. Presidenttiparin vierailu alkoi virallisesti maanantaiaamuna, kun presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vastaanottivat heidät Presidentinlinnassa Helsingissä.


Päivä päättyi presidentti Niinistön ja rouva Haukion isännöimään juhlaillalliseen Presidentinlinnassa. Paikalla olivat presidenttiparien lisäksi muun muassa pääministeri Antti Rinne ja hänen vaimonsa Heta Ravolainen-Rinne.


Juhlaillalliselle Haukio pukeutui mustaan pitsiseen iltapukuun, jossa oli läpikuultavat pitsihihat. Rouva Kim Jung-Sook puolestaan luotti punaiseen A-linjaiseen iltapukuun. Iltapuvun päälle Kim oli pukenut läpikuultavasta kankaasta tehdyn viininpunaisen viitan.


Vierailun aikana Moon Jae-in ja Niinistö ovat muun muassa käyneet keskusteluita Suomen ja Korean suhteista ja globaalista yhteistyöstä. Keskusteluiden päätteeksi presidentit pitivät yhteisen lehdistötilaisuuden, jossa nousi esille Suomen rooli Korean niemimaan ydinaseettomuus- ja rauhanprosessissa.


Liberaaliksi luonnehdittu entinen kansalaisoikeusjuristi Moon Jae-in on erittäin suosittu kotimaassaan noustuaan presidentiksi keväällä 2017. Ulkomaisesta arvostuksesta kertoo, että häntä on esitetty Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi.


Moon on lähtöisin köyhästä perheestä ja hänen vanhempansa saapuivat Etelä-Koreaan pakolaisina Pohjois-Koreasta Korean sodan aikana.

Tiistaina 11. kesäkuuta presidentti Moon Jae-in tapaa pääministerin Kesärannassa. Lisäksi hän puhuu kongressikeskus Paasitornissa järjestettävässä yritysfoorumissa yhdessä presidentti Niinistön kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt