Jenni Haukio häikäisi tummanpuhuvassa iltapuvussaan – Etelä-Korean presidenttiparin valtiovierailun ensimmäinen päivä huipentui juhlaillalliseen

Etelä-Korean presidenttiparin valtiovierailun maanantain ohjelma huipentui presidentti Sauli Niinistön ja Jenni Haukion isännöimään juhlaillalliseen Presidentinlinnassa.

Sauli Niinistö, Jenni Haukio sekä Etelä-Korean presidentti Moon Jae-In ja vaimo Kim Jung-Sook valmiina vieraiden kättelyyn Etelä-Korean presidenttiparin valtiovierailun juhlaillallisella Presidentinlinnassa.

10.6.2019 21:16

Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in saapui sunnuntai-iltana valtiovierailulle Suomeen yhdessä puolisonsa Kim Jung-sookin kanssa. Presidenttiparin vierailu alkoi virallisesti maanantaiaamuna, kun presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vastaanottivat heidät Presidentinlinnassa Helsingissä.

Pääministeri Antti Rinne (kesk. vas.) ja vaimo Heta Ravolainen-Rinne kättelemässä presidentti Sauli Niinistöä ja Jenni Haukiota Etelä-Korean presidentin Moon Jae-Inin ja hänen vaimonsa Kim Jung-Sookin seistessä vieressä.

Päivä päättyi presidentti Niinistön ja rouva Haukion isännöimään juhlaillalliseen Presidentinlinnassa. Paikalla olivat presidenttiparien lisäksi muun muassa pääministeri Antti Rinne ja hänen vaimonsa Heta Ravolainen-Rinne.

Kim Jung-Sook luotti illallisella punaiseen A-linjaiseen iltapukuun. Iltapuvun päälle Kim oli pukenut läpikuultavasta kankaasta tehdyn viininpunaisen viitan. Jenni Haukio puolestaan sädehti mustassa pitsisessä iltapuvussa, jossa oli pitkät hihat.

Juhlaillalliselle Haukio pukeutui mustaan pitsiseen iltapukuun, jossa oli läpikuultavat pitsihihat. Rouva Kim Jung-Sook puolestaan luotti punaiseen A-linjaiseen iltapukuun. Iltapuvun päälle Kim oli pukenut läpikuultavasta kankaasta tehdyn viininpunaisen viitan.

Jenni Haukio sädehti maanantai-iltana järjestetyllä juhlaillallisella.

Vierailun aikana Moon Jae-in ja Niinistö ovat muun muassa käyneet keskusteluita Suomen ja Korean suhteista ja globaalista yhteistyöstä. Keskusteluiden päätteeksi presidentit pitivät yhteisen lehdistötilaisuuden, jossa nousi esille Suomen rooli Korean niemimaan ydinaseettomuus- ja rauhanprosessissa.

Etelä-Korean presidentti Moon Jae-In (vas.) ja presidentti Sauli Niinistö illallispöydässä Presidentinlinnassa.

Liberaaliksi luonnehdittu entinen kansalaisoikeusjuristi Moon Jae-in on erittäin suosittu kotimaassaan noustuaan presidentiksi keväällä 2017. Ulkomaisesta arvostuksesta kertoo, että häntä on esitetty Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi.

Etelä-Korean presidentin vaimo Kim Jung-Sook ja rouva Jenni Haukio istuivat illallispöydässä hymyilevinä.

Moon on lähtöisin köyhästä perheestä ja hänen vanhempansa saapuivat Etelä-Koreaan pakolaisina Pohjois-Koreasta Korean sodan aikana.

Tiistaina 11. kesäkuuta presidentti Moon Jae-in tapaa pääministerin Kesärannassa. Lisäksi hän puhuu kongressikeskus Paasitornissa järjestettävässä yritysfoorumissa yhdessä presidentti Niinistön kanssa.

Etelä-Korean presidentti Moon Jae-In ja vaimo Kim Jung-Sook kättelevät vieraita.

Pääministeri Antti Rinne hymyili illallispöydässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?