Li Andersson, 32, löysi uuden rakkaan – parisuhde paljastui ministerisalkun myötä

Julkaistu:

parisuhde
Li Andersson on vaiennut parisuhteestaan julkisuudessa.
Tuore opetusministeri ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, 32, seurustelee Opetus- ja kulttuuriministeriön nettisivujen mukaan Juha Pursiaisen kanssa.

Asia ilmenee Anderssonin ministeriprofiilista, jossa kerrotaan hänen poliittisesta urastaan, muusta työurasta ja julkaisuista.

Anderssonin parisuhteesta kertoi ensin Iltalehti, jonka mukaan 37-vuotias Pursiainen on SM-tasolla pelannut entinen jääkiekkoilija.

Juha Pursiainen pelasi puolustajana kasvattajaseurassaan SaiPassa. Hän pelasi SM-liigassa yhteensä 171 runkosarjaottelua. Pursiainen lopetti jääkiekkouransa yllättäen vain 22-vuotiaana vuonna 2004.


Andersson on vaiennut parisuhteestaan julkisuudesta lähes kokonaan. Toukokuussa hän kertoi suhteestaan lyhyesti Me Naiset -lehden haastattelussa. Andersson paljasti liikkuvansa puolisonsa kanssa melko avoimesti kotikaupungissaan Turussa. Pari asuu Anderssonin mukaan yhdessä.

– Olen julkisuuden henkilö, mutta avopuolisoni saa itse valita, kuinka paljon hän on valokeilassa. Haluan puhua työstäni sekä yksityiselämän asioista, jotka ovat politiikan kannalta relevantteja, Andersson sanoo Me Naisten haastattelussa.

– Turussa liikumme yhdessä melko vapaasti. Juoksemme, käymme salilla ja saunomme. En haluaisi, että julkisuus rajoittaa elämääni liikaa. Mutta on se aina mielessä, hän jatkoi.

Andersson kertoo haastattelussa myös, että hänen äitinsä haaveilee avoimesti lapsenlapsista. Tuoreella ministerillä ei kuitenkaan ole suunnitelmissa hankkia lapsia aivan pian.

Andersson oli aiemmin kihloissa.