Rouva Jenni Haukio esitteli ultramodernia lastensairaalaa Etelä-Korean presidentin puolisolle – jätti jälkensä erityiselle kalaseinälle

Julkaistu:

Valtiovierailu
Korean presidentti ja hänen puolisonsa vierailevat Suomessa.
Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in saapui valtiovierailulle Suomeen puolisonsa Kim Jung-sookin kanssa.

Vierailua isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö yhdessä rouva Jenni Haukion kanssa.

Presidentti Niinistö ja rouva Haukio ottivat vieraat vastaan valtiovierailuun kuuluvin seremonioin aamupäivällä Presidentinlinnalla.
Vastaanottoseremonioista presidentit siirtyivät keskusteluihin, joiden aiheina olivat muun muassa Suomen ja Korean kahdenväliset suhteet, alueelliset kysymykset sekä globaali monenkeskinen yhteistyö.

Samalla kun presidentti Moon Jae-in tapaa eduskunnan puhemiehen, sekä vierailee Aalto-yliopistossa, rouva Kim Jung-sook tutustuu Uuteen lastensairaalaan ja vierailee Designmuseossa yhdessä rouva Haukion kanssa.


Kim ja Haukio tutustuivat lastensairaalalla sen moderniin sisäänkirjautumisjärjestelmään ja kuulivat sairaalan toiminnasta. Rouva Haukio kirjoitti nimikirjoituksensa kalaan, joka ilmestyy myöhemmin lastensairaalan digitaaliselle kalaseinälle.

Uuden lastensairaalan sisääntuloaulassa on mediaseinä, jolle voi värittää ja skannata oman kalan tai muun meren asukin uimaan. Haukion kala nähdään myöhemmin sillä.


Päivä päättyy presidentti Niinistön ja rouva Haukion isännöimään juhlapäivälliseen Presidentinlinnassa.

Tiistaina 11. kesäkuuta presidentti Moon Jae-in tapaa pääministerin Kesärannassa. Lisäksi hän puhuu kongressikeskus Paasitornissa järjestettävässä yritysfoorumissa yhdessä presidentti Niinistön kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt