Pirjo Aittomäki, 56, on tangofinalisteista kokenein – esiintynyt ympäri Eurooppaa ja Japania: ”Koko sen ajan olen miettinyt osallistumista”

Julkaistu:

Pirjo Aittomäki on ensikertalainen 35-vuotisjuhliaan viettävässä tapahtumassa.
Tangomarkkinoita vietetään tänä kesänä 35:nnen kerran. Kesän 12 finalistia valittiin lauantaina Keravalla.

Heistä kaksi saa heinäkuussa Seinäjoella kruunun, kuningattaren ja kuninkaan.

Kisaajien joukossa on Tangomarkkinoille ominaiseen tapaan useita aiempia kertoja yrittäneitä, mutta myös ensikertalaisia. Ensikertalainen, mutta silti kaikista finalisteista selvästi kokenein esiintyjä on monesta musiikillisesta hankkeesta tuttu laulaja Pirjo Aittomäki, 56.

Helsinkiläinen Aittomäki on laulajana menestynyt konkari, mutta Tangomarkkinoilla täysi untuvikko. Hän kuului suosittuun How Many Sisters -kokoonpanoon vuosina 1986–2013.

Kansainvälisesti menestyneen Adiemus Singersin kanssa Aittomäki esiintyi 13 vuoden aikana ympäri Eurooppaa ja Japania. Euroviisuissa hän oli taustalaulajana vuonna 1991 Roomassa ja 1992 Malmössa. Kokemusta on karttunut myös lukuisissa musikaalirooleissa.

Vaikka Aittomäki osallistuu tangokisaan nyt ensimmäistä kertaa, tango on kuulunut hänen elämäänsä reilut 20 vuotta, sillä hän on myös ulkomailla laajasti esiintyneen Tango-orkesteri Unton laulusolisti.

– Koko sen ajan olen seurannut tätä kilpailua ja joskus miettinyt osallistumista.

Lopullinen kipinä osallistumiseen tuli Tango-orkesteri Unton 20-vuotisjuhlakiertueella viime syksynä.

– Keikalla Kotkan Kairossa minulle täysin tuntematon, vanhempi herrasmies kannusti minua osallistumaan. Sen takia olen nyt tässä. Sen jälkeen päätin osallistua. Häntä saamme kiittää, Aittomäki hymyilee.

Hän on nyt kilpailun edetessä innostunut tangosta yhä enemmän.

– Kun googlasin suomalaisia tangolaulajia, esiin ei tullut yhtään naista. Pelkkiä miehiä. Siihen haluaisin vaikuttaa. Olisi hienoa, jos myös suomalainen nainen voisi olla tunnettu nimenomaan tangolaulajana. Ottaisin mielelläni tangoleiman omaan otsaani, Aittomäki sanoo.