Presidentti Sauli Niinistö vastaanotti juhlallisesti Etelä-Korean presidenttiparin – rouva Jenni Haukion elegantti asuvalinta erottui joukosta - Viihde - Ilta-Sanomat

Presidentti Sauli Niinistö vastaanotti juhlallisesti Etelä-Korean presidenttiparin – rouva Jenni Haukion elegantti asuvalinta erottui joukosta

Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in ja hänen puolisonsa Kim Jung-sook vierailevat parhaillaan Suomessa.

Presidenttiparit poseerasivat Presidentinlinnan edustalla.

10.6.2019 10:37

Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in saapui sunnuntai-iltana valtiovierailulle Suomeen yhdessä puolisonsa Kim Jung-sook. Presidenttiparin vierailu alkoi virallisesti maanantaiaamuna, kun presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vastaanottivat heidät Presidentinlinnassa Helsingissä.

Presidenttipari toivotti vieraat tervetulleiksi valtiovierailuun kuuluvalla juhlallisella seremonialla, jossa kuultiin maiden kansallislaulut.

Rouva Haukio oli pukeutunut tilaisuuteen valkoiseen jakkuun ja hopeanhohtoiseen hameeseen. Jalassaan rouva Haukiolla oli vaaleat korkokengät.

Rouva Kimillä puolestaan oli tumma hame ja jakku. Presidentti Moonin yllä nähtiin tummansininen puku ja presidentti Niinistöllä musta. Jenni Haukion vaalea asu erottuikin joukosta pirteästi.

Presidenttiparit tapasivat maanantaina virallisen valtiovierailun avajaisseremoniassa.

Vierailun aikana Moon Jae-in ja Niinistö muun muassa käyvät keskusteluita Suomen ja Korean suhteista ja globaalista yhteistyöstä. Keskusteluiden päätteeksi presidentit pitävät yhteisen lehdistötilaisuuden. Myöhemmin he nauttivat lounasta Helsingin kaupungintalolla ja illallistavat Presidentinlinnassa.

Rouva Jenni Haukio tervehti Etelä-Korean presidentin puolisoa Kim Jung-sookia.

Presidentti Niinistö vastaanotti valitovieraat aurinkoisessa säässä maanantaiaamuna.

Presidenttiparien kohtamaista oli saapunut Kauppatorille seuraamaan suuri joukko ihmisiä.

Paikalla Presidentinlinnan edustalla oli runsaasti yleisöä.

Rouva Haukio ja rouva Kim puolestaan tutustuvat suomalaiseen designiin Designmuseossa ja terveydenhuoltoon Uudessa lastensairaalassa.

Tiistaina 11. kesäkuuta presidentti Moon Jae-in tapaa pääministerin Kesärannassa. Lisäksi hän puhuu kongressikeskus Paasitornissa järjestettävässä yritysfoorumissa yhdessä presidentti Niinistön kanssa ja laskee seppeleen Hietaniemen hautausmaalle.

Moon Jae-in on Etelä-Korean 12. presidentti, joka aloitti virassa toukokuussa 2017. Hän on kotoisin köyhästä perheestä ja hänen vanhempansa saapuivat Etelä-Koreaan pakolaisina Pohjois-Koreasta Korean sodan aikana. Moon on opiskellut oikeustieteitä ja erikoistunut ihmis- ja kansalaisoikeuksiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?