Kyösti Mäkimattila toimi Amorina tangokuningatar Maria Tyysterille – avopuoliso löytyi tangokuninkaan bändistä ja nyt parilla on jo parivuotias poika

Julkaistu:

Amorin nuoli
Avopuoliso löytyi serkun bändistä.
Kyösti Mäkimattila, 43, on vuoden 2013 tangokuningas ja Maria Tyyster, 30, vuoden 2014 kuningatar. Heillä on silti paljon vahvempikin yhdistävä side kuin tangokuninkaallisuus.

Marian avopuoliso Juho on Kyöstin serkku, joka soittaa bassoa hänen Varjokuva-orkesterissaan.

– Juhon isä ja minun äitini ovat sisaruksia, Kyösti Mäkimattila taustoittaa ja jännittää kuvitteellista joustaan nuolen lennättäen.

– Toimin Amorina. Heissä molemmissa on sopivasti luonnetta. Kumpikaan ei ole tasainen tassukka, vaan särmää löytyy. Toinen on varsinaissuomalainen jäärä ja toinen eteläkarjalainen sähikäinen, Kyösti luonnehtii.

Maria kertoo tarkemmin kohtalokkaasta illasta kolme vuotta sitten.

– Olimme tienneet toisemme aiemminkin, mutta kun Kyösti pyysi minut konserttiinsa vierailemaan, aloimme jutella bändin basistin kanssa. Siitä se lähti, koko seuraava yö puhuttiin puhelimessa, Maria muistelee.

Pariskunnalla on parivuotias poika, jonka kummi Kyösti on. Avioon pariskunta ei kiirehdi.

– Olemme molemmat olleet aiemmin naimisissa. Osaamme elää näinkin.

Kevään ajan tangokisassa kilpailijoita luotsannut Maria lähti viikonloppuna pariksi päiväksi Berliiniin miehensä kanssa.

– Käymme katsomassa ZZ Topin konserttia, Maria selitti.

Kyösti oli lauantaina paikalla tangokisan finaalin karsinnassa, koska hän käynnisti illan ohjelman huhtikuussa edesmenneen Reijo Taipaleen muistoa kunnioittaen.

– Hän oli suuri idolini. Tapasin hänet ensimmäisen kerran kymmenisen vuotta sitten.

Pitkään esiintyneen Mäkimattilan ura lähti kovaan nousukiitoon tänä keväänä, kun hän selvisi Tähdet tähdet -ohjelman finaaliin. Hän tuli toiseksi Jussi Rainion viedessä voiton. Viikottainen kisaaminen on vaatinut vahvasti veroaan.

– En ole vieläkään täysin toipunut, vaikka kävimme perheen kanssa kisan jälkeen lomailemassa Välimerellä, ruskettunut laulaja sanoo.

Silti osallistuminen kannatti.

– Aivan ehdottomasti. Puhelin on soinut ihan uusista numeroista. Kaikkea mielenkiintoista on tulossa monella rintamalla.

Jo tapahtuneista Kyösti nostaa viime aikojen kohokohdaksi neljännen runokirjansa Valoina toisillemme ilmestymisen.

– Se on minulle iso asia, muusikko myöntää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt