Syöpään sairastunut Janni Hussi kertoo blogissaan leikkauksestaan: ”Mä haluan uskoa, että tää oli nyt tässä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Syöpään sairastunut Janni Hussi kertoo blogissaan leikkauksestaan: ”Mä haluan uskoa, että tää oli nyt tässä”

Janni Hussi avautuu blogissaan tunteistaan leikkauksen jälkeen.

Janni Hussi on puhunut syövästään julkisesti.

9.6.2019 20:38

Janni Hussi, 27, kertoo Instagram-tilillään ja blogissaan, että hänelle torstaina tehty olkapään alueen leikkaus on mennyt hyvin.

Janni kertoi Instagramissa ja Youtubessa sairastuneensa syöpään. Janni on kertonut, että kyseessä on dermatofibroomasarkooma.

Instagram-päivityksessään Janni kiittelee kaikkia tuesta ja avusta.

– Täällä voidaan olosuhteisiin nähden oikein hyvin! Nöyrä kiitos kaikille, ketkä ootte laittanut tsemppaavia viestejä. Ette arvaa miten paljon oon saanut niistä positiivista energiaa. Kiitos myös lääkäreille, hoitajille ja kirurgille, Janni kirjoittaa julkaisemansa kuvan kuvatekstissä.

Kuvassa, jossa Janni silittää sohvalla villakoiraansa Harria, näkyy myös sitein peitetty olkapään leikkausalue.

– Olkapäästä on leikattu nyt iso pala ihoa pois ja se saatiin onneksi tehtyä ilman ihonsiirrettä vapauttamalla kainalosta kielekkeellä lisää ihoa. Liikkuvuus on vielä aika pyöreä nolla, koska iho kiristää niin paljon. Siksi aloitamme toimintaterapian parin viikon sisään ja ensimmäinen kontrolli on 1,5kk päästä, Janni kirjoittaa.

Blogitekstissään Janni kertoo tunteistaan leikkauksen jälkeen.

– Välillä on tosi hyvä fiilis ja hetken päästä saattaa vetää ihan synkäksi. Vähän aaltoillen siis menee, mutta olen päättänyt että kaikki tunteet on nyt ok ja sallin ne itselleni. Haluan kuitenkin mahdollisimman pian niin normaaliin elämään kiinni kuin mahdollista, tietenkin nyt huomioiden nämä fyysiset rajoitteet, Janni kirjoittaa blogissaan.

Puolentoista kuukauden päästä selviää, löytyykö poistetusta ihosta vielä jotakin. Jatkotoimenpiteet suunnitellaan koetulosten mukaisesti. Jannin mukaan seuranta jatkuu 5-10 vuotta.

– Mä haluan uskoa siihen, että tää oli nyt tässä.

Läheisten tuki on ollut Jannille iso asia. Hän antaa erityiskiitoksen puolisolleen Joel Harkimolle.

– Vaikka itse sairastuneille tällaiset tilanteet on koko elämän pysäyttäviä, niin haluaisin nostaa esille myös läheisten huolen. He nimittäin joutuvat käymään ihan omanlaisensa taistelun kaiken huolen keskellä ja pysymään vahvoina vierellä, vaikka kuinka surettaisi. Mä haluan isosti kiittää kaikkia mun läheisiä, ystäviä, perhettä ja erityisesti Jollea, joka on saanut kyllä kestää aikamoisen tunnemyrskyn.

Janni aikoo kaikesta huolimatta säilyttää positiivisen asenteen. Hän toivoo, että saa toipua rauhassa.

– Tämän enempää en aio tätä asiaa tässä kohtaa nyt käsitellä. Tai siis toki omassa päässäni ja neljän seinän sisällä, mutta en julkisesti, Janni kirjoittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?