Kaksinkertaisen tangofinalistin unelma murskaantui kertaheitolla – pettymys paistoi kasvoilta tulosten selvittyä: ”En tiedä osallistunko enää”

Julkaistu:

Tangomarkkinat
Benjamin Enroth osallistui Tangomarkkinoille jo neljännen kerran. Tällä kertaa rahkeet eivät riittäneet finaaliin asti.
Aina suurimmatkaan toiveet eivät täyty. Sen koki lauantai-iltana Tangomarkkinoiden finaalin karsintaan osallistunut Benjamin Enroth, 29, jonka itselleen antama lupaus meni pirstaleiksi. Enroth selvisi Tangomarkkinoiden finaaliin vuosina 2015 ja 2016. Enroth osallistui myös viime vuonna, mutta tuolloinkaan tie ei vienyt finaaliin asti. Vuoden 2016 finaalissa hän oli myös yleisönsuosikki.

– Sen finaalin jälkeen päätin, että ennen kuin täytän 30 vuotta, minusta tulee tangokuningas. Tein itselleni sellaisen lupauksen. En ole lähtenyt hakemaan tästä kilpailusta mitään muuta kuin voittoa, Benjamin Enroth myönsi IS:lle ennen karsintakisaa.


Tulevana syksynä hänellä tulee täyteen 30 vuotta. Tavoite ei tällä kertaa täyttynyt, sillä tuomaristo ei päästänyt tamperelaislaulajaa jatkoon lauantain kisassa. Jos Enroth vielä joskus laulaa itsensä tangokuninkaaksi, ikä alkaa silloin vääjäämättä kolmosella. Enroth ei osaa sanoa, antaako hän itselleen enää uutta mahdollisuutta päästä tangokuninkaaksi.

– En tiedä osallistunko enää, kahden lapsen isä sanoi.

Korealainen Dong-Hoon Han, 44, selvisi puolestaan Tangomarkkinoiden finaaliin. Han hurmasi sekä tangoyleisön että tuomariston finaalin karsinnassa Keravalla ja selvitti tiensä jatkoon.

Han tuo Tangomarkkinoiden finaalin karsintaan kansainvälisen tuulahduksen. Suomen Kansallisoopperassa työskentelevällä oopperalaulajalla on ollut tapana konsertoida pääsiäisenä Posiolla.


– Ensimmäisellä kerralla esitin vain yhden tangon. Satumaa oli konsertissa ylimääräisenä kappaleena, Dong-Hoon Han kertoo.

Konsertteja on ollut tähän mennessä kuusi ja jokaisella kerralla tangoja on tullut esitettyä enemmän, parhaimmillaan viisikin kappaletta. Tangojen viehätys on kasvanut niin vahvaksi, että tuntui luonnolliselta lähteä mukaan tangokisaan.

Saksassa opiskelleella laulajalla on vaimo ja poika, mutta muu suku asuu synnyinmaassa.

– Käyn joka vuosi Soulissa tapaamassa vanhempiani ja sukulaisiani, Han kertoi.