Disneyn entinen lapsitähti katosi mystisesti lähes vuosi sitten – löydettiin lopulta kuolleena kotoaan: ruumiin tunnistamiseen meni kaksi kuukautta - Viihde - Ilta-Sanomat

Disneyn entinen lapsitähti katosi mystisesti lähes vuosi sitten – löydettiin lopulta kuolleena kotoaan: ruumiin tunnistamiseen meni kaksi kuukautta

Julkaistu: 8.6.2019 14:44

Disneyn entinen lapsitähti Dennis Day oli kadoksissa lähes vuoden ennen kuin hänen ruumiinsa löydettiin ja tunnistettiin.

Disneyn ensimmäisiin lapsitähtiin kuulunut Dennis Day on kuollut. Vuonna 1942 syntynyt Day oli näyttelijä, laulaja ja teatteriohjaaja, ja parhaiten hänet muistetaan hänen lapsuuden aikaisesta roolistaan Disneyn The Micky Mouse Club -ohjelmassa, jossa hän oli mukaan sarjan ensimmäisillä kahdella kaudella vuosina 1955–1957.

Mies löydettiin kuolleena hänen ja hänen aviopuolisonsa Ernie Caswellin omistamasta asunnosta. Alunperin ruumis löydettiin jo huhtikuussa, mutta jäännökset onnistuttiin tunnistamaan vasta nyt. Poliisi tutkii Dayn kuolinsyytä.

Dennis Dayn kuolemaan liittyy erikoinen tapahtumasarja, joka sai alkunsa jo vajaa vuosi sitten.

Day nähtiin edellisen kerran elossa heinäkuussa 2018, jolloin hän katosi kotoaan Phoenixista. Miehen perhe ei ilmoittanut häntä kadonneeksi, koska ei tiennyt tilanteesta. Dayn muistisairas aviopuoliso Caswell oli tuolloin sairaalassa ja hän tajusi vasta viikkoja myöhemmin, ettei mies ollut käynyt tapaamassa häntä. Muut perheenjäsenet kuulivat katoamisesta tv-uutisten kautta vasta helmikuussa 2019. Sen jälkeen aloitettiin mittavat etsinnät, jotka tulivat päätökseen vasta nyt.

People-lehden mukaan Dayn ja Caswellin kämppis oli nähnyt Dayn heinäkuussa 2018, kun entinen lapsitähti oli sanonut lähtevänsä kotoaan jalan tapaamaan ystäviään.

– Denniksellä oli auto, mutta hän oli jättänyt sen jälkeensä. Samoin koiransa ja kissansa, joita hän rakasti kuin omia lapsiaan, Dayn sisko Nedla Adkins kertoo lehdelle.

Adkins ja muut Dayn sukulaiset alittivat myös omat etsintänsä ja perustivat myös Facebook-sivun, jossa pyydettiin apua miehen etsinnöissä.

Poliisit olivat tutkineet Dayn kodin sekä läheisen hautausmaan ja puron alueen läpikotaisin jopa koirien kanssa heti tutkintojen alussa, mutta eivät olleet nähneet mitään viitteitä Daysta tai mistään rikollisesta. Dayn auto löytyi myöhemmin yli 200 kilometrin päästä kahden ihmisen hallusta, mutta lopulta selvisi, ettei heillä ollut mitään tekemistä Day tai Caswellin kanssa, eikä tilanne johtanut mihinkään.

Dayn ruumis löytyi huhtikuussa hänen kotoaan, jonka poliisi oli tutkinut ensimmäisen kerran jo viime kesänä. Ruumis oli kuitenkin niin pahasti vaurioitunut, että sen tunnistamiseen meni yli kaksi kuukautta.

Vielä ei osata sanoa, kuinka kauan Dayn ruumis on virunut talossa, ja onko ne voinut jäädä huomaamatta aiemmissa etsinnöissä. Dayn puoliso Caswell ei ole asunut tänä aikana talossa vaan hän ollut hoitolaitoksessa. Poliisi ei myöskään ole kertonut miehen kuolinsyytä eikä sitä, epäilläänkö tapauksessa rikosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?