Los Angelesissa asuva Kati Kanerva on hittisarja Au pairien luoja – pyörittää nyt Kalifornian ainoaa Suomi-kauppaa: ”Trenditietoiset tuntevat täällä Marimekon”

Julkaistu:

Au pairit
Suositun Au pairit -sarjan kuudennella kaudella seikkaillaan trooppisella Havaijilla. Sarjan luonut Kati Kanerva teki sarjan innoittamana täyskäännöksen ja muutti Los Angelesiin.
Ylen hittisarja Au pairien kuudennella kaudella seikkaillaan trooppisissa maisemissa. Oahun saarella Havaijilla, jonne lähtivät au pairit Amma, Annika, Emma ja Talvikki.

Au pairit on niittänyt supersuosiota jo kuuden kauden ajan. Pelkästään tuoreimman kauden avausjaksoa on katsottu jo yli 236 900 kertaa.


Nainen menestyneen sarjan on ohjaaja-käsikirjoittaja Kati Kanerva, joka toteutti unelmansa ja muutti Los Angelesiin kaksi vuotta sitten.

– Olen vielä ihan ekstaasissa täällä asumisesta. Nautin siitä, että aurinko paistaa. Se on ollut minulle aina tärkeää. Sain niin monta vuotta kärsiä pimeässä ja pakkasessa, hihkaisee Kanerva.

Energinen yrittäjä istuu Hyvä Helsinki -putiikkinsa sohvalla Eagle Rockissa. Kiinteistösijoitusalalla oleva aviomies ja kaksi koiraa jakavat paikan auringossa Kanervan kanssa.

– Miami oli myös yksi vaihtoehto ja pidän Sydneysta, mutta kyllä Los Angeles on minun paikkani.

Kanerva on ollut kaikissa näissä kaupungeissa tekemässä Au pairit -sarjaa. Suomalaisten au pairien meininkiä on päästy seuraamaan myös Lontoossa ja Vancouverissa.


Kanerva on ollut itse au pairina kolme kertaa ja sai idean sarjalle seikkailuistaan.

– Ymmärrän omien kokemusteni takia, mitä tuntemuksia au pairit joutuvat käymään läpi lähtiessään toiselle puolelle maapalloa. Kun joutuu asumaan toisen perheessä ja totuttelemaan heidän tapoihin, vastaan tulee monia yllätyksiä.

Kanervan aiemmin ohjaamat tosi-tv-sarjat Erilaiset äidit ja Kadonneen jäljillä on palkittu Venla-patsailla vuosina 2014 ja 2017.

– Olin puhunut ennen muuttoa tekeväni täälläkin jonkun projektin. Saavuttuani alkoi tuntumaan siltä, että en edes halunnut etsiä tv-töitä. Olisin joutunut lähtemään taas pohjalta, jonka tein jo Suomessa.

Uusien tv-töiden hakemisen sijaan Kanerva perusti ekologisesti ja eettisesti valmistettuja suomalaisia vaatteita, asusteita ja taidetta myyvän kaupan.

– Idea lähti siitä, kun tulimme tänne parin matkalaukun kanssa ja kotiin piti hankkia kaikki huonekaluista lähtien. Huomasin liikkeitä kierrellessäni, että skandinaavisia huonekaluja ja sisustustarvikkeita mainostettiin paljon.

Kanerva on intohimoinen koiraihminen, ja järjesti Helsingissä 2016 pidetyn Rescue-päivän. Tapahtumassa esiteltiin Ivana Helsingin Animal Rights! -mallisto.

– Otin heihin yhteyttä, ja he olivat heti kauppaideani takana.


Pirteällä yrittäjällä on päällään malliston koirakuvioinen kesämekko, joita löytyy myymälästä. Showroom rakennettiin kodin alakertaan. Tällä hetkellä putiikki toimii tyhjässä liiketilassa pop up -periaatteella, ennen kuin jatko selviää.

– Tämä on ainoa Suomi-kauppa Kaliforniassa. Asiakaskunta kehittyy kaiken aikaa, mutta he ovat paljon matkustavia tai heillä on joku muu kosketus Suomeen. Trenditietoiset tuntevat täällä Marimekon.

Kaupasta vielä löydy suklaata eikä salmiakkia.

– En ole vielä heittäytynyt tähän täyspäiväisesti, teenhän samalla Au pairit -sarjaa, hän kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt