Näyttelijälegenda Eila Roine, 87, tunnistetaan edelleen kadulla ”Pikku Kakkosen tätinä” – rakastettu tv-mummo teki lapsiin lähtemättömän vaikutuksen - Viihde - Ilta-Sanomat

Näyttelijälegenda Eila Roine, 87, tunnistetaan edelleen kadulla ”Pikku Kakkosen tätinä” – rakastettu tv-mummo teki lapsiin lähtemättömän vaikutuksen

Eila Roine (oik.) kuvattuna siskonsa Liisa Roineen kanssa.

Julkaistu: 7.6.2019 9:46

Eila Roine, 87, huvitti kutsuvieraita Teatterikaupunki-näyttelyn avajaisissa.

Jos tamperelaisilta kysytään, niin ei ole kahta sanaa: Suomen teatterin ydin sijaitsee Näsi- ja Pyhäjärven välissä.

Tampere korostaa näyttämötaiteen perinnettään Teatterikaupunki-näyttelyllä, joka tarjoaa monipuolisen aikamatkan kaupungin teatterihistoriaan.

Itseoikeutettuna vieraana avajaisissa loisti tietenkin Eila Roine. Tampereen Työväen Teatterissa mittavan uran tehnyt 87-vuotias legenda muistetaan muun muassa Rintamäkeläisistä, Kotikadusta – ja tietenkin Pikku Kakkosesta.

Varsinaisen näyttelemisen Roine jätti vain neljä vuotta sitten. Esiintyminen ei ole silti kokonaan jäänyt, ja Roine kävikin avajaisissa hauskuuttamassa yleisöä muutamalla mainiolla anekdootilla uransa varrelta.

– Muuten elän lähinnä eläkeläisen elämää. Käyn vain huvituksissa, Roine kertoi IS:lle.

– Tällaisia esiintymisiä saisi tehdä vaikka kuinka paljon, sillä ilmaisia esiintyjiä aina kaivataan! Kaikki on aikanaan lähtenyt esiintymisen halusta, eikä sitä osaa yhtäkkiä lopettaa.

Liikkumisensa apuna Roine käyttää nykyisin kävelykeppiä, varmuuden vuoksi.

– Mä oon ikivanha jo – ellet oo huomannu, Roine sanoo ja katsoo toimittajaa tiukasti.

– Joku mies tunnisti minut kerran kadulla ja sanoi, että olet hiukan muuttunut. Sitten se tajusi, ettei niin sovi sanoa ja jatkoi, että ihan hiukan vaan.

Virkeä eläkeläinen, siis. Ja jutut toimivat.

– Moni sanoo, että pää vielä toimii. Minä en sitä sano. Ei sitä muistisairautta itse huomaa!

Eila Roine nähtiin Pikku Kakkosessa vuosina 1996–2013.

Ylpeä Roine on siitä, että hän sai Pikku Kakkosen tätinä otteen ”koltiaisikäisistä” pojista.

– Moni on väittänyt, ettei ole koskaan katsonut Pikku Kakkosta, mutta lopuksi he aina sanoivat, että voidaanko halata. Elämässä on liikaa halauspuutetta, Roine summaa.

Jyväskylästä hiljan Tampereelle eläkepäiviään viettämään saapunut Maritta ”Ruttu” Viitamäki saapui avajaisiin yhdessä poikansa Henri Harjun kanssa. Viitamäki on nautiskellut elämästään lähinnä teatterin kuluttajana, mutta paljastaa, että näyttämökin kutsuu pian.

Tuija Vuolle jatkaa yhä näyttelemistä. Lokakuussa ensi-illan saa Madaamit-näytelmä Hämeenlinnan teatterissa. ”En enää ole kovassa kunnossa, mutta näyttämöllä olo tuntuu hyvältä”, Vuolle korostaa teatterin voimaa. Vuolteen seurassa monissa liemissä mukana ollut pianisti Jussi Främling.

Kansanedustaja Sofia Vikman kertoo harrastaneensa lapsena teatteria, mutta nykyisin hän tyytyy kuluttajan rooliin.

Uusi Päivä -tv-sarja teki Anu Niemestä ja Inga Sulinista ystäviä. Sulin valmistelee osaltaan oopperakonserttia Kalle Päätalosta, johon libreton teki Juice Leskinen, viimeisenä työnään. Näyttelemisen ohella Niemi pyörittää Studio Vinttiä, jossa voi harrastaa muun muassa joogaa. Sulin on Vintin vakiovieras.

Kutsuvieraiden joukossa oli myös konkarimuusikko Pekka ”Pablo” Seppä. Seitsemässä seinähullussa veljeksessä puhaltimia soittanut Seppä pitää torvia nykyään vain seinällä. ”Sieltä ne katsoo ja pitää mua syntisenä, jos en puhalla.”

Yhteiskuva näyttelijä Tuija Piepposen kanssa sai Tampereen Työväen Teatterin myynti- ja markkinointipäällikkö Juha-Pekka Voutilaisen iloiseksi. Piepponen jatkaa edelleen teatterivierailuja ja nauttii etenkin ”Mummodiscojen” vetämisestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?