Täydelliset naiset -tähti uskoo saaneensa vakavan sairauden mieheltään – salasi syöpänsä pitkään häpeän vuoksi

Näyttelijä Marcia Cross sai tietää vakavasta sairaudestaan täysin yllättäen.

6.6.2019 16:36

Täydelliset naiset - ja Melrose Place -sarjoista tuttu Marcia Cross on ollut pitkään poissa julkisuudesta. Huhtikuussa näyttelijätähti kertoi People-lehdelle sairastuneensa syöpään ja salanneensa sairautensa lähes kaikilta.

Cross, 57, meni syksyllä 2017 vuotuiseen tarkastukseen gynekologilleen, kun tämä huomasi, että jokin oli vialla. Lääkäri suoritti Crossille heti tutkimuksia ja lähetti tämän suolistoon erikoistuneen kirurgin luo. Siellä Crossia tutkittiin lisää ja hänen suolistostaan otettiin koepaloja. Pian diagnoosi oli selvä: Cross sairasti peräaukon syöpää. Hänelle aloitettiin heti sädehoidot ja kemoterapia.

This Morning -aamushow’ssa vieraillut Cross kertoi epätodellisesta hetkestä, jolloin hän sai tietää sairastavansa syöpää. Cross kuvaili diagnoosin järkyttäneen häntä sydänjuuria myöten.

– En uskonut minkään olevan vialla, koska minulla ei ollut mitään oireita. Gynekologi teki tutkimuksia ja sanoi, että ”tiedäthän, oli kyseessä mikä tahansa, niin se on hoidettavissa”.

– Minä sanoin, että mitä ihmettä. Mistä oikein puhut.

Marcia Cross aloitti näyttelijän uransa 80-luvulla. Hän teki läpimurtonsa One Life to Live -draamasarjassa vuonna 1986.

Cross kertoo This Morningille perheen ja ystävien tuen olleen korvaamatonta syöpähoitojen keskellä.

– Kutsuin ystäviäni ”anaalienkeleikseni”. Sanoin heille, että jos tämä ei tapa minua niin tämä on paras minulle tapahtunut asia ikinä. Oli tajunnanräjäyttävää tuntea sellainen määrä läheisten rakkautta.

Näyttelijä kuvailee hämmästyneensä, kun hänelle selvisi, että hänen sairautensa on yhteydessä samaan HPV-virukseen, joka aiheutti hänen aviomiehensä kurkkusyövän. Cross sanoo haluavansa kannustaa ihmisiä ottamaan HPV-rokotuksen ja aikovansa rokottaa omat tyttärensäkin.

– 12-vuotiaat tyttäreni eivät vielä tiedä sitä, mutta he saavat rokotteen kouluvuoden päätyttyä.

Puolitoista vuotta syöpädiagnoosin jälkeen Cross sanoo voivansa hyvin. Hän sanoo haluavansa puhua nyt syöpädiagnoosistaan, koska tunsi aluksi niin suurta häpeää siitä, että kyseessä oli peräaukon syöpä.

– Tiedän, että on ihmisiä, jotka häpeävät. Ihan kuin olisit tehnyt jotain pahaa ja sen takia sinulla on syöpä peräaukossa, Cross hämmästeli.

Cross sanoo hävenneensä itsekin alussa ja vältelleen sanan ”anaali” sanomista.

– Minullakin siinä meni aikansa. Anus, anus, anus! Siihen sanaan pitää vain tottua, Cross nauroi.

Cross nousi valtavaan suosioon Täydelliset naiset -sarjan Bree Van De Kampina. Hänen rinnallaan sarjassa nähtiin Dana Delayney (vas.), Eva Longoria, Felicity Huffman, Teri Hatcher ja Nicolette Sheridan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?