Laulaja Nelli Matulalta harvinainen avautuminen Voicella – yllättävä ratkaisu ajoi taloudelliseen ahdinkoon: ”On syöty nuudelia koko vuosi”

Julkaistu:

Laulaja Nelli Matula jättäytyi hiljattain keikkatauolle, mikä aiheutti suuren loven artistin lompakkoon.
Laulaja Nelli Matula, 23, nousi suomalaisten tietoisuuteen viimeistään syksyllä 2017, kun hän osallistui MTV:n suosittuun Tähdet Tähdet -ohjelmaan. Matulan nimi oli toki monille tuttu jo entuudestaan, sillä naisen hittikappale Lemmikki oli jo valloittanut radiokanavat ja nainen oli mukana myös Robinin superhitissä Hula Hula.

Artistiuraansa käynnistelevä Matula avautui hiljattain Voicelle antamassaan haastattelussa taloudellisista vaikeuksistaan. Viimekesäisen kiertuerupeaman jäljiltä uupunut nainen päätti jättäytyä tauolle keikkailusta ja päätös näkyi väistämättä myös laulajan tilipussissa.

– Tein ratkaisun, että olen mieluummin työtön koko vuoden. Sehän on valtava taloudellinen tappio, että ei keikkaile. Artistit elävät nimenomaan keikkatuloilla, ja se on se raha, jolla maksan vuokran. Nyt on syöty nuudelia koko vuosi, Matula kertoo Voicelle.


Keikkailun ohella Matula on myös opiskellut liiketaloutta ammattikorkeakoulussa. Myös opinnot saivat viime vuonna jäädä, kun nainen päätti panostaa täysillä uuden musiikin kirjoittamiseen ja itsensä kehittämiseen. Matula ei ole hetkeäkään katunut päätöstään.

– Parissa kohtaa mietin, muutanko takaisin vanhemmille ja onko minulla varaa maksaa vuokraa. Jos haluaisin tehdä rahaa ja saada vakaan elannon, tekisin jotain muuta kuin musabisnestä, Matula tunnustaa Voicelle.
Matula tunnustaa työtahtinsa olleen viimevuosina vähän turhankin kova. Nainen vaihtoi hiljattain levy-yhtiötä ja tekee määrätietoisesti töitä artistiunelmansa saavuttamiseksi. Keikkatauko tuli siis Matulalle otolliseen saumaan.

– Syksyllä kiertueen jälkeen katsoin, kun frendit ja kollegat olivat klubirundeilla ja tuli fiilis, että voi luoja, onneksi minun ei tarvitse tehdä nyt tuota.


Syksyllä nainen suuntaa uudelle kiertueelle uuden tuotannon kera. Turvanaan hänellä on kaksi manageria ja Universal Musicin taustavoimat. Matulalla on kuitenkin yksi ässä lisää hihassaan.

– Liiketalous on hyvä b-suunnitelma, sillä musiikkiala on ailahteleva, koulun penkille syksyllä palaava laula paljastaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt