Backstreet Boys veti Hartwall Areenan täyteen – Tyttöjen suosikki löi äijälegendat

Julkaistu:

Backstreet Boys
Helsingin Hartwall Areenalla on nähty peräkkäisinä päivinä kaksi eri yleisöihin vetoavaa pitkän linjan yhtyettä.
Backstreet Boys on pitkän linjan poikabändi. Tai lauluyhtye, kuten he haluavat itseään kutsuttavan.

- Kuka teistä on ollut Backstreet Boysin kanssa 26 vuotta? Niin minäkin, kysyi ja vastasi keskiviikon areenakonsertin ensimmäisessä välispiikissään Backstreet Boysin Brian Littrell.

Yhtye koottiin koe-esiintymisten perusteella niin, että sen ura katsotaan alkaneeksi vuonna 1993. On saavutus, että ulkopuolisten voimien sanelema ”pakkoavioliitto” kestää. Mutta Littrell, Nick Carter, Howie Dorough, A.J. McLean ja välillä kuuden vuoden loman bändistä ottanut Kevin Richardson kiertävät ja levyttävät yhä – 26 vuotta myöhemmin.


Backstreet Boysin näyttävä konserttituotanto, jossa filmien ja valojen tehostamina esiintyi laulaen ja tanssien vain Backstreet Boysin ydinviisikko – soittajia ei näkynyt – täytti areenan vuorokautta aivan toisenlaisen pitkän linjan miesryhmän jälkeen.

ZZ Top luotti tiistain-konsertissaan musiikkiin, he soittivat ja lauloivat – show oli siinä. Edes jättinäyttöjä eivät Texasin boogie-miehet tarvinneet.

ZZ Top juhli juuri 50-vuotista uraansa. Billy Gibbons, Dusty Hill ja Frank Beard pistivät bändin pystyyn 1969, antoivat parran kasvaa ja bluesrokin soida.

Lavalla areenassa voi siis sanoa olleen peräkkäisinä päivinä isät ja pojat, tänä vuonna 70 vuotta täyttävistä soittajista koostuva ZZ Top ja heitä noin neljännesvuosisadan nuorempien miesten Backstreet Boys.


Kumpi voitti?

Vertailu on musiikillisesti mahdotonta, yhtyeet toimivat eri sarjoissa – monella tavalla.

Yleisömäärässä Backstreet Boys pääsee hieman edelle: floridalaiset myivät konserttinsa loppuun eli runsaat 12 000 ihmistä täytti areenan.

ZZ Topin yleisömääräksi ilmoitettiin 11 500.

Tyttöjen suosikkina läpilyönyt lauluyhtye sai siis faninsa liikkeelle tehokkaammin kuin äijäyhtyeenä tunnettu trio.