Kova työtahti ajoi Salatut elämät -tähden uupumuksen partaalle – oireet kehossa pakottivat jättämään suosikkisarjan: palaa nyt Pihlajakadulle!

Julkaistu:

Johanna Nurmimaa jätti Salatut elämät uupumuksen ja masennuksen vuoksi. Nyt hän palaa tv-ruutuihin.
Kesällä Salatut elämät -sarjan faneille on luvassa nannaa, kun rinnakkaissarja Pihlajasatu lävähtää jälleen tv-ruutuihin.

Sarjassa Maija-Liisa Peuhun näyttelemä Ulla Taalasmaa kurkkaa taas kristallipalloonsa ja katsojat pääsevät seuraamaan tilannetta ”mitä jos”.

Sarjassa nähdään tuttuja kasvoja jopa 20 vuoden takaa, sillä tänä kesänä Pihlajasadussa seurataan sekä Salinin että Sievisen perheen tarinoita.

Tuttuihin Salkkarit-rooleihinsa palaavat Timo Jurkka, Jonna Keskinen, Jouko Keskinen, Tuomas Kytömäki, Jutta Lehtinen, Johanna Nurmimaa, Tarja Omenainen, Sannamaija Pekkarinen, Jaana Saarinen ja Venla Saartamo.

Näyttelijä Johanna Nurmimaa, 57, ei ole täysin uusi palaaja Pihlajakadulle, sillä hänen roolihahmonsa Paula Sievinen on näkynyt viime aikoina Salkkareissa Aaro Vaalanteen (Teemu Lehtilä) näkemänä haamuna. Alun perin Nurmimaa oli sarjassa vuosina 2004–2012 sekä 2013–2014. Paula Sievinen poistui sarjasta siten, että hänen roolihahmonsa joutui ammutuksi.

– On ollut mahtavaa tulla takaisin ja päästä näyttelemään samojen ihmisten ja oman ”toisen perheen kanssa”, Nurmimaa kertoo.

Kun Nurmimaa aikoinaan poistui sarjasta, niin hän tajusi olleensa todella uupunut ja masentunut.

– Ajoin itseni piippuun. Tyttäreni oli puolivuotias, kun aloitin sarjassa. Tein kuvauksia kymmenen vuotta putkeen ja mun mies oli matkatöissä, niin sitä vaan kuormittui eikä itse edes huomannut, Nurmimaa kertoo.


Hän teki todella paljon töitä ja on tajunnut sen myöhemmin itsekin.

– Tajusin yksi päivä, että herranjestas, sen kymmenen vuoden aikana mä söin enemmän aamiaisia Lasse Sievisen (Timo Jurkka) kanssa enkä oman aviomieheni kanssa. Kyllä sitä itsekin meni välillä sekaisin, että hetkinen kenen kanssa mä jaan sen arjen: onko se Lasse Sievinen ja se perhe vai mun oikea perhe. Se oli tosi absurdia, hän kertoo.

Nurmimaalla uupuminen näkyi siten, ettei hän pystynyt enää nukkumaan. Hän kuitenkin jatkoi työntekoa eikä pysähtynyt miettimään oloaan sen tarkemmin.

– Mä painoin eteenpäin kuin juna ja tajusin väsymykseni ja uupumiseni vasta, kun tuotanto pysähtyi. Olin vaan jatkanut ja jatkanut, vaikka olihan ne hälytysmerkit olemassa jo pitkään.

Hän kertoo, että tilanteeseen liittyi myös häpeä.

– Olisihan mun pitänyt mennä hakemaan apua, mutta siinä oli myös se, että ei uskaltanut, kun oli julkisuuden henkilö. Näin sen jo etukäteen lehdissä kissankokoisin kirjaimin. Mulle tuli sellainen kummallinen harha, että en voinut elää ihan normaalisti.


Hän kertoo myös, että tuotannon hulinassa hänen mittasuhteensa vääristyivät.

– Ajattelin, että en mä voi olla kipeä, koska tiesin, että koko tuotanto seisahtuisi. Siis kyllähän täällä voi normaalisti jäädä pois jos sairastuu, mutta se vääristymä oli itselläni, että voi voi, siitä tulee niin kauheasti vaivaa muille. Ihan hullua!

Nyttemmin Nurmimaa on opiskellut itselleen ihan uusia ammatteja. Hän on valmistunut voimavarakouluttajaksi, opiskelee työnohjaajaksi, vetää muun muassa luonnossa tehtäviä hyvinvointiretriittejä ja henkisen kasvun ryhmiä sekä tekee hoitavaa musiikkia.

– Vaikeat vaiheet olivat yksi syy, miksi kouluttauduin hyvinvointialalle.