Tunnistatko nämä ikimuistoiset Salkkari-hahmot? Aleksi, Hanna, Jukka, Lasse, Paula ja Heli palaavat Pihlajakadulle: tältä he näyttävät nyt!

Julkaistu:

Moni tuttu hahmo palaa Pihlajakadulle tänä kesänä, kun Salatut elämät -spinoff lävähtää tv-ruutuihin.
Kesällä Salatut elämät -sarjan faneille on luvassa nannaa, kun rinnakkaissarja Pihlajasatu lävähtää jälleen tv-ruutuihin.

Sarjassa Maija-Liisa Peuhun näyttelemä Ulla Taalasmaa kurkkaa taas kristallipalloonsa ja katsojat pääsevät seuraamaan tilannetta ”mitä jos”.

Sarjassa nähdään tuttuja kasvoja jopa 20 vuoden takaa, sillä tänä kesänä Pihlajasadussa seurataan sekä Salinin että Sievisen perheen tarinoita.

Tuttuihin Salkkarit-rooleihinsa palaavat Timo Jurkka, Jonna Keskinen, Jouko Keskinen, Tuomas Kytömäki, Jutta Lehtinen, Johanna Nurmimaa, Tarja Omenainen, Sannamaija Pekkarinen, Jaana Saarinen ja Venla Saartamo.


Tuomas Kytömäki näytteli Salkkareissa Aleksi Salinia kokoaikaisesti vuosina 1999-2004. Salkkarit-aikojen jälkeen hän kertoo etsineensä itseään: hän juhli paljon ja teki myös tosi paljon töitä.

– Olin vähän hukassa. Sen jälkeen käänsin ihan uuden lehden elämässäni ja voin nykyään paljon paremmin, Kytömäki kertoo.

Kytömäki ei ole juurikaan näytellyt Salkkareista lähtönsä jälkeen – paria Salkkarit-vierailua lukuun ottamatta.


Nykyään mies työskentelee luontoaiheisten mainoksien tuottajana ja ohjaajana sekä hyvinvointi-, ravinto- ja mielenvoimaluennoijana. Hän asuu Porvoossa ja seurustelee.

Ihmiset edelleen tunnistavat Kytömäen Aleksiksi, mutta suurin buumi on mennyt ohi jo vuosia sitten.

– Se menee vähän aalloissa. Esimerkiksi kesäuusinnat muistuttavat ihmisiä roolistani.


Heli Sievisen roolissa vuosina 2004–2007 ja 2009–2011 nähty Sallamaija Pekkarinen opiskelee parhaillaan sosiaali- ja terveysalaa, mutta hän ei ole kuitenkaan jättänyt näyttelijän hommia kokonaan.

– Olen ollut Ilves-teatterissa ja olemme perustaneet ryhmän, jonka kanssa olemme tehneet esityksiä Lapinlahden lähteellä ja kesäteatteria Savonlinnassa.

– Seuraavaksi minusta tulee lähihoitaja ja tarkoitus on jatkaa siitä vielä mahdollisesti sairaanhoitajaksi tai sosionomiksi, 39-vuotias Pekkarinen kertoo.


Hänellä on myös Steinerpedagogisia varhaiskasvatusopintoja, jotka jäivät aikanaan kesken, mutta hän ei ole luopunut kuitenkaan ajatuksesta, että jatkaisi niitäkin jossain vaiheessa.

Pekkarinen asuu Helsingissä, mutta hän myös matkustelee paljon eri puolilla maailmaa.

– Yritän tarttua elämässä hetkeen. Olen avoimin mielin enkä halua lyödä mitään elämässä pidemmän päälle lukkoon.


Johanna Nurmimaan roolihahmo Paula Sievinen on näkynyt viime aikoina Salkkareiden runkosarjassa Aaro Vaalanteen (Teemu Lehtelä) näkemänä haamuna. Alun perin Nurmimaa oli sarjassa vuosina 2004-2012 sekä 2013-2014.

Paula Sievinen poistui sarjasta siten, että hänen roolihahmonsa joutui ammutuksi, ja lopulta hänen sydämensä annettiin sydänsiirrännäisenä Jirin Nella-tyttärelle.

– Mä oon varmaan Suomen saippuahistorian ehkä ainut näin pitkäaikaisesti henkeä näytellyt hahmo. Paula on niin kuollut, että sydänkin annettiin pois, hän nauraa.

Nurmimaan Paula-hahmon mieleenpainuvimpia juonenkäänteitä sarjassa olivat muun muassa se, kun hänen tyttärensä, Annika, kuoli ja kun hänet itsensä haudattiin elävältä ja hän synnytti ruumisarkussa.


Johanna Nurmimaa on opiskellut itselleen ihan uusia ammatteja Salkkareista lähtönsä jälkeen. Hän on valmistunut voimavarakouluttajaksi, opiskelee työnohjaajaksi, vetää muun muassa luonnossa tehtäviä hyvinvointiretriittejä ja henkisenkasvunryhmiä sekä tekee hoitavaa musiikkia.

Noin 10 vuoden Salkkarit-rupeaman jälkeen Nurmimaa tajusi olleensa uupunut ja masentunut, mutta nyt hänellä menee paljon paremmin.

– Vaikeat vaiheet olivat yksi syy, miksi kouluttauduin hyvinvointialalle.


Paulan puolisoa Lasse Sievistä sarjassa näytellyt Timo Jurkka, 55, yllättyi monen muun sarjassa näytelleen tapaan suursuosiosta. Hänen hahmonsa Lasse poistui sarjasta keväällä 2015.

– Kyllä ihmiset edelleen tunnistavat minut. Vaikka akuutimpi tuijottelu kadulla hiipui siinä parin vuoden jälkeen, niin vain ulkomailla olen saanut nauttia siitä, ettei minua tunnisteta ollenkaan, Timo sanoo.

Sarjan tuomalla huomiolla on ollut myös nurja puoli, vaikka näyttelijän työ on tuntunutkin omalta.

– En ole koskaan hirveämmin nauttinut siitä, että minut tunnistetaan. Perhe on saanut kärsiä. On tavallaan epäreilua, että ei voi oikein esimerkiksi lasten kanssa harrastaa mitään rauhassa, tai muuten anonyymina henkilönä viettää aikaa perheen kanssa, muuten kuin kotona. Lapset eivät mielellään tule kanssani edes ruokakauppaan, Timo tunnustaa.


Aika on kuitenkin auttanut asiaa.

– Nyt kun lapset ovat vanhempia, he käsittelevät asiaa paremmin. Oman identiteetin muotoutumisen myötä he ovat ymmärtäneet, että isä nyt vain tekee tuollaista työtä.

– Omat vanhempani olivat myös näyttelijöitä. Siinä ympäristössä kasvaneena osaan samaistua lasten tunteisiin hyvin. Jossain vaiheessa itsekin aikanaan tajusin, ettemme ole tavallinen perhe, vaan taitelijaperhe. Sen mukana tulee tiettyjä asioita, joiden kanssa on elettävä, Timo sanoo.

Pihlajakadulle palaavat myös Jukka Salinia esittänyt Jouko Keskinen, sekä tämän puolisoa Hanna Salinia näytellyt Tarja Omenainen.


Kumpaakaan ei kauaa tarvinnut suostutella mukaan.

– Olen jäänyt eläkkeelle Kansallisteatterista, niin on ensimmäistä kertaa elämässä on aikaa. Vastasin, että mikä etten lähtisi mukaan. Oli kiva päästä töihin entisten kollegoiden kanssa ja studiossakin oli muutama tekijä ihan niiltä sarjan alkuajoilta. Oli kuin kotiin olisi tullut tavallaan, Jouko kertoo.


– Hetken mietin asiaa, mutta sitten kuulin, että kaikki muutkin ovat jo suostuneet. Ajattelin, että miksi ei, kun kerran on 20 vuotta siitä, kun sarja alkoi. Onhan se nostalgista ja kiva juttu. Mukava oli nähdä kaikkia ihmisiä. Siitä jatkettiin, mihin jäätiin ja tuntui kuin vuosia ei olisi välissä ollutkaan, Tarja sanoo.


Pihlajasatu palaa ruutuihin 24.6. alkaen.