Vesa-Matti Loiri IS:lle Joonas-poikansa kuolemasta: ”Suruni on musertava” - Viihde - Ilta-Sanomat

Vesa-Matti Loiri IS:lle Joonas-poikansa kuolemasta: ”Suruni on musertava”

Vesa-Matti Loiri on kiitollinen kaikille niille ihmisille, jotka ovat ottaneet osaa suruun.

Isä ja poika vuonna 2008.

31.5.2019 5:30

Taiteilijalegenda Vesa-Matti Loiri elää suuren surun keskellä. Loirin Joonas-poika menehtyi keskiviikkona äkillisesti, vain 37-vuotiaana. Muusikon menehtymisestä uutisoi ensimmäisenä MTV Uutiset.

Tieto Joonas Loirin kuolemasta tavoitti omaiset myöhään keskiviikkoiltana. Joonaksen poismeno tuli hänen omaisilleen ja lähipiirilleen täytenä yllätyksenä.

IS oli torstaina kontaktissa Vesa-Matti Loiriin.

– Suruni on musertava. Ei tällaiseen voi varautua. Tuntuu tosi pahalta, Loiri viestitti.

Hän kertoo saaneensa suuren määrän surunvalitteluja.

– Olen kiitollinen kaikille niille ihmisille, jotka ovat ottaneet osaa suruuni, Loiri jatkoi.

– Tässä vaiheessa en halua kommentoida asiaa tämän enempää. Toivon, että suruani kunnioitetaan, ja että saisin surra rauhassa.

Vesa-Matti Loiri ja poika Joonas Loiri vuonna 1986.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Joonas Loiri oli vielä alkuviikosta ollut tavanomaiseen tapaansa yhteyksissä omaisiinsa. Myös isäänsä Vesa-Matti Loiriin, johon hänellä oli erittäin lämpimät välit. Joonas Loiri löydettiin kuolleena keskiviikkona. Muusikkona, ohjaajana ja dj:nä uraa luonut Joonas Loiri oli julkaissut esikoisalbuminsa (Kinky Panda) vain kaksi kuukautta sitten.

Viihdetaiteilija Vesa-Matti Loiri, 74, on kohdannut elämässään paljon surua. Hän on menettänyt elämänsä aikana äkillisesti myös toisen poikansa sekä vaimonsa. Hän on ollut elämänsä aikana naimisissa kolmesti ja ollut isä viidelle lapselle, joista kolme on nyt elossa. Kaksi liitoista on päättynyt eroon, yksi kuolemaan.

Loiri menetti Mona-vaimonsa auto-onnettomuudessa vuonna 1977. Heidän yhteinen poikansa Jan kuoli myös auto-onnettomuudessa vuonna 1994. Jan oli kuollessaan vain 21-vuotias.

Isä-Loiri julkaisi myöhään keskiviikkoiltana Facebookissa vanhan kuvan Joonaksen kanssa. Hän kirjoitti kuvatekstiksi ainoastaan sydämen. Päivitys keräsi nopeasti tuhansia surullisia reaktioita ja osaaottavia kommentteja. Tukensa kommentteihin jättivät myös monet julkisuuden henkilöt, kuten Ilkka Vainio ja Mikko Leppilampi.

Isän ja pojan välit olivat vuosien varrella mutkikkaat, mutta ne paranivat ajan myötä. IS:lle viime vuonna antamassaan haastattelussa Joonas kertoi, kuinka piti isäänsä parhaana kaverinaan.

– Suhteemme on ollut vuoristorataa, mutta isästä on tullut paras kaverini ja hyvin läheinen. Hänelle voi puhua mistä vaan. Isä sanoo suoraan, jos olen lähdössä väärille jäljille, Joonas iloitsi.

Joonas syntyi liitosta Riitta Loirin kanssa. Ex-parilla on yhdessä myös toinen lapsi, vuonna 1979 syntynyt Joonaksen isosisko Jenni. Loirilla on myös vuosina 1995 ja 1996 syntyneet Ukko ja Sampo liitosta Stina Toljanderin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?