Ismo Leikola julkaisi kuvaparin, joka tiivistää suomalaisuuden syvimmän ytimen – vitsailee ronskisti Leijonien MM-kullan seurauksista

Julkaistu:

suomalaisuus
Koomikko Ismo Leikola havainnollistaa suomalaisuuden ydintä huvittavalla kuvaparilla.
Yhdysvalloissa koomikon uraa luovan Ismo Leikolan, 40, bravuureihin kuuluvat erilaiset vitsit suomalaisuudesta, suomalaisista ulkomailla ja kulttuurillemme ominaisista tavoista.

Leikolan stand up -settiin Yhdysvalloissa kuuluu runsaasti suomalaisuutta käsitteleviä vitsejä ja hän on veistellyt huumoria siitä, millaista on muuttaa maahan ulkomailta.

Nyt Leikola vitsailee Instagramissa suomalaisuuden ytimellä, oman tilan kaipuulla ja sillä, että meitä on maailmassa varsin vähän. Koomikko julkaisi tilillään kuvaparin, jonka ensimmäisessä kuvassa seisoo ihmisiä ankeassa syyssäässä bussipysäkillä.

Hahmot seisovat tasaisin välimatkoin mahdollisimman etäällä toisistaan. Otos kuvaa osuvasti tilannetta, joka vallitsee sateisena syysaamuna bussia odottavien työmatkalaisten keskuudessa.

Toisessa kuvassa sen sijaan on valtava ihmismeri ahtautuneena Kaisaniemen puistoon juhlimaan Leijonien MM-kultaa. Tuhannet ihmiset seisovat kuin sillit suolassa ja viis veisaavat omasta tilasta.
Leikola vitsailee kuvatekstissä MM-voiton vaikutuksista suomalaisiin.

– Jääkiekon maailmanmestaruuden voittaminen nosti radikaalisti Suomen väestöntiheyttä, Leikola kirjoittaa.

Koomikon kuva on kerännyt lukuisia huvittuneita kommentteja. Monet naureskelevat suomalaisten varautuneisuudelle ja sille, miten se unohtuu, kun jääkiekossa tulee kultaa. Myös ulkomaalaiset ovat huvittuneita kuvasta.

– Juuri näin, suomalainen voi juhlia mestaruutta ja saunoa yhdessä, mutta arkena koittaa oman tilan tarve.

– Suomalainen ennen ja jälkeen viinanottoa.

– Meistä tulee muurahaisia.

– He (suomalaiset) ryömivät esiin puunkoloistaan.

– Selitä seuraavassa haastattelussasi ”löikö Mörkö sisään” amerikkalaisille. Ota huomioon, että sinun täytyy selittää ö, koska Mörkö on nimi, jota ei voi kääntää bogeymaniksi (möröksi).

Helsingin poliisin mukaan Kaisaniemen puistossa juhli maanantaina noin 40 000–50 000 MM-kullasta hurmioitunutta suomalaista.


Viime viikolla Leikola vitsaili suomalaisuudesta yhdysvaltalaisessa Great Day Houston -ohjelmassa. Ohjelman juontaja Derborah Duncan esitteli Leikolan amerikkalaisille tv-katsojille Suomen suosituimpana koomikkona ja ”maailman hauskin ihminen” -tittelin napanneena miehenä.

Leikola nauratti studioyleisöä avatessaan heille suomalaisten erikoisia tapoja ja suomen kielen erikoisuuksia. Hän avasi haastattelussa maamme erikoisuuksia kuten kalsarikännit ja poronkusema.

– Suomi on tunnettu myös maailman onnellisimpana maana, juontaja huomautti.

– Kaikki suomalaiset olivat järkyttyneitä kuullessaan tästä, Leikola totesi saaden yleisön purskahtamaan nauruun.


Erityisesti yksi suomalainen harrastus herätti uteliaisuutta Duncanissa. Hän kysyi Leikolta eukonkannosta, jonka maailmanmestaruudesta kisataan vuosittain Sonkajärvellä.

– Se on urheilulaji suomessa, kyllä. Kannat vaimoasi ja juokset esteiden yli. Siinä on erilaisia tekniikoita, Leikola sanoi selvästi hämmästyneelle yleisölle.
Siinä missä Leikolan tarinat Suomesta naurattavat rapakon takana, aiheuttavat amerikkalaiset asiat hämmästystä Suomessa. Keväällä Leikola julkaisi somessa kuvan kuitista, jonka hän sai ostettuaan yhden tuotteen amerikkalaisesta apteekista.

Kuitti oli käsittämättömän pitkä ja ylsi maahan saakka Leikolan pidellessä sitä kädessään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt