Ismo Leikola, 40, vieraili texasilaisessa tv-ohjelmassa – suomalaiset erikoisuudet saivat amerikkalaisyleisön ulvomaan naurusta

Great Day Houston -ohjelma sai vieraakseen Ismo Leikolan, joka avasi amerikkalaisyleisölle suomen kielen saloja.

Great Day Houston ohjelma sai suomalaisvieraan.

28.5.2019 9:38

Suomalaistähti Ismo Leikola, 40, jätti Suomen taakseen ja lähti Yhdysvaltoihin luomaan uraansa koomikkona. Miehen ura onkin ollut tasaisessa nousujohteessa jo pitkään.

Nyt Leikola on vieraillut haastateltavana suositussa tv-ohjelmassa Houstonissa, Texasissa. Great Day Houston -ohjelmassa Leikolaa haastatteli Deborah Duncan. Haastattelusta julkaistiin reilu kahdeksan minuutin mittainen pätkä Great Day Houstonin virallisella Youtube-kanavalla.

Ohjelman juontaja Derborah Duncan esitteli Leikolan amerikkalaisille tv-katsojille Suomen suosituimpana koomikkona ja ”maailman hauskin ihminen” -tittelin napanneena miehenä.

Voit katsoa koko haastattelun alla olevalta videolta:

Leikola nauratti studioyleisöä avatessaan heille suomalaisten erikoisia tapoja ja suomen kielen erikoisuuksia. Leikola tunnetaan rapakon takana komiikastaan, jossa hän purkaa osiin englannin ja suomen kielen sanoja ja niiden merkityksiä. Suomalaismies avasi haastattelussa maamme erikoisuuksia kuten kalsarikännit ja poronkusema.

– Suomi on tunnettu myös maailman onnellisimpana maana, juontaja huomautti.

– Kaikki suomalaiset olivat järkyttyneitä kuullessaan tästä, Leikola totesi saaden yleisön purskahtamaan nauruun.

Ismo Leikola The Improv komediaklubin edustalla Irvinessa, Kaliforniassa. Tämä oli hänen ensimmäinen kertansa pääesiintyjänä kyseisellä komediaklubilla.

Duncan ihmetteli, että miten Suomessa voi olla saunoja enemmän kuin autoja.

– Pidämme lämpimästä. Täällä sitä ei tarvita, kun ulkona on kuin saunassa, Leikola heitti kirvoittaen jälleen naurunremakan yleisöstä.

Erityisesti yksi suomalainen harrastus herätti uteliaisuutta Duncanissa. Hän kysyi Leikolta eukonkannosta, jonka maailmanmestaruudesta kisataan vuosittain Sonkajärvellä.

– Se on urheilulaji suomessa, kyllä. Kannat vaimoasi ja juokset esteiden yli. Siinä on erilaisia tekniikoita, Leikola sanoi selvästi hämmästyneelle yleisölle.

Leikola kertoi myös Instagramissaan olleensa mukana texasilaisessa tv-ohjelmassa.

– Olin tv:ssä Houstonissa. Hauska haastattelu, he olivat todella tutkineet Suomea. Ja hiukseni näyttävät täydellisiltä, Leikola totesi leikkisästi.

Suomalaismiehen ura Yhdysvalloissa lähti toden teolla lentoon, kun hän vieraili Conan O’Brienin kuuluisassa talk show’ssa tammikuussa 2018. Hänen muutamien minuuttien mittaista esiintymistään katsottiin Youtubessa kolmen päivän aikana 70 miljoonaa kertaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?