Vallaton video kiteyttää kiihkeän kultahuuman: Timo Jutilaa 95-elokuvassa näytellyt Joel, 24, paineli torille ja riehaantui täysin

rac

Julkaistu:

Timo Jutilaa näytellyt Joel Hirvonen juhli Suomen MM-kultaa torilla. Meno oli katossa ja railakas tuuletus tallentui videolle.
Suomi voitti ja tori täyttyi. Helsingin Kauppatori ja Havis Amandan patsaan ympäristö pursusivat onnesta soikeita Leijona-faneja myöhään sunnuntai-iltana, kun Suomen historian kolmas MM-kulta varmistui.

Paikalle saapui nopeasti noin 10 000 ihmistä, jotka juhlivat uskomatonta voittoa railakkaasti. Yksi paikalla olevista oli Timo Jutilaa 95-elokuvassa näytellyt Joel Hirvonen. 24-vuotias Hirvonen ystävineen tuuletti voittoa villisti Ilta-Sanomien suorassa lähetyksessä pian finaalin päätyttyä.
  • Katso hulvaton video Hirvosen ja hänen ystäviensä voittojuhlasta artikkelin videolta!
Miehet huusivat hurjalla vimmalla vastauksia IS:n toimittaja Antti Virolaisen kysymyksiin. Tärkein piti tietysti selvittää heti aluksi: mikä joukkue oikein voitti?

– SUOMIIIIII! Suomi on uusi maailmanmestari. Suomi, Suomi, Suomi, kajahtivat Hirvosen ja hänen ystäviensä huudot rytmikkään pomppimisen kera.

Entä kukapa oli finaalipelin paras pelaaja?

– MÖRKÖÖÖÖÖ! Mörkö, Mörkö, Mörkö, jatkui huutokonsertti.

Ja penkin päässähän oli luonnollisesti valmentajana....

– JALONEEEEEN! Jalonen, Jalonen, Jalonen, miehet ilakoivat hyppien.

Ja kyllähän maalistakin joku löytyi.

– KEVIN! Kevin, Kevin, Kevin, Hirvonen ystävineen tuuletti.

Voitosta hurmioitunut Hirvonen oli maanantaina aamupäivällä jo täydessä työn touhussa, kun IS tavoitti hänet. Näyttelijä vastasi pirteänä puhelimeen Suomenlinnan kesäteatterin Idän pikajunan arvoitus -näytelmän harjoituksista, vaikka ilta oli mennyt pitkäksi.

– Meillä oli kisakatsomo Fabianinkadulla ja sieltä siirryttiin sitten torille, kun voitto tuli. Siinä varmaan kahteen asti ilakoitiin ja palasimme sieltä vielä kisakatsomoon katsomaan ottelun parhaat palat uudestaan. Elimme uudestaan yön tunteina sen upean voiton, Hirvonen kertoo.


Näyttelijä ei intoutunut pulahtamaan Mantan suihkulähteeseen kuten kymmenet muut, mutta muuten hänen tunnelmansa oli katossa ja ilo ylimmillään. Intohimoiseksi jääkiekkomieheksi tunnustautuvat näyttelijä kuvailee fiiliksen olleen yön tunteita aivan uskomaton.

– Olihan se ihan käsittämätöntä olosuhteet huomioon ottaen. Eihän kukaan uskonut tuohon mestaruuteen ja joukkueeseen. Ihan täysin ilmiömäinen suoritus koko joukkueelta. Aivan täysin käsittämätöntä, mitä se joukkue on tehnyt. Ei sitä pysty käsittämään, hän sanoo.

– Jääkiekko on todellakin todella lähellä sydäntäni. Voitto oli tosi merkityksellinen mulle.

Näyttelijän voittojuhlat saattavat jatkua vielä maanantaina, kun leijonat saapuvat Helsinkiin. Hän suunnitteli päräyttävänsä työpäivän päätteeksi mukaan kansanjuhlaan.

– Illalla suoraan vaan täältä Suomenlinnasta lautalla Kauppatorille ja juhlimaan! Hirvonen suunnitteli.

Hirvosen tähdittämä 95-elokuva kertoi Suomen vuoden 1995 kultajoukkueen tarinan. Elokuva sai ensi-iltansa vuonna 2017. Sen on ohjannut Aleksi Mäkelä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt