Michael Moore käytti puheenvuoronsa Cannesin elokuvajuhlilla piikitelläkseen Donald Trumpia – uskoo taiteilijoiden pelastavan ihmisyyden: ”Rakkaudella hulluutta vastaan”

Julkaistu:

Cannes
Moore on ollut piikkinä Trumpin lihassa jo jonkin aikaa.
Dokumentaristi ja kirjailija Michael Moore jakoi Cannesin elokuvajuhlilla Juryn palkinnon ja käytti tilaisuuden hyväkseen sanoakseen muutaman sanasen Yhdysvaltojen presidentistä.

Donald Trumpia käsitelleen dokumentin Fahrenheit 11/9 ohjannut Moore lainasi kuvataiteilija Pablo Picasson sanoja todetessaan, että “taide on vale, joka saa meidät näkemään totuuden”.

– Tai kuten me sanomme Amerikassa, Trump on valhe, joka meidät näkemään, no, enemmän valheita, ohjaaja vertasi.

Puhe jatkui:

– Synkkinä aikoina taide pelastaa ihmisyyden. Taiteilijat ja elokuvantekijät inspiroivat massoittain ihmisiä, jotta he eivät luovuttaisi tai vaipuisi epätoivoon. Taide saa heidät ajattelemaan, nauramaan hulluudelle, kaipaamaan menetettyä, nousemaan ja puolustautumaan rakkaudella hulluutta vastaan.
Late Night With Stephen Colbert -ohjelmassa vuosi sitten Moore ihmetteli ääneen, miksi ihmiset eivät nouse Trumpia vastaan.

– Surullista, mutta Trump ei aio hävitä. Hän hakee uudelleenvalintaa. Ainoa tapa estää tämä, on laittaa kroppaa likoon.

Moore totesi vuonna 2016, että niin kauan kuin valitsijamiesjärjestelmä on käytössä, Yhdysvalloissa tullaan valitsemaan presidenteiksi ihmisiä, joita kansalaiset eivät halua.

– Elätte maassa, missä valtaosa sen kansalaisista ovat sanoneet, että he uskovat ilmastonmuutokseen, he uskovat, että naisten tulisi saada saman verran palkkaa kuin miesten, he haluavat velattoman yliopistokoulutuksen, he eivät halua meidän hyökkäävän valtioihin, he haluavat korottaa minimipalkkoja ja he haluavat universaalin terveydenhuoltojärjestelmän.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt