Karu fakta tyrmistytti Jasper Pääkkösen jääkiekko­huuman keskellä – ytimekäs neuvo nuorille ja nuorten vanhemmille

Julkaistu:

Vaalit
Näyttelijä kehottaa myös nuorten vanhempia patistamaan jälkikasvuaan EU-vaalien ääniuurnille.
Näyttelijä Jasper Pääkkönen kehottaa sunnuntaina julkaisemassaan twiitissä nuoria suomalaisia äänestämään tänään käytävissä eurovaaleissa.

Pääkkönen ihmettelee edellisten, vuonna 2014 käytyjen eurovaalien alhaista äänestysinnokkuutta.

– Jääkiekkohuuman keskelle hetkeksi mietittävää. Nuorista 18-24-vuotiaista suomalaisista äänestäjistä vain noin 10% äänesti vuoden 2014 EU-vaaleissa, hän twiittaa.Pääkkönen kehottaa twiitissään myös vanhempia patistamaan jälkikasvuaan äänestyspaikoille.

Näyttelemisen lisäksi Pääkkönen tunnetaan siitä, että hän kantaa huolta ilmastoon, ympäristöön ja muihin ihmisiin liittyvistä asioista.

Kevään aikana Pääkkönen on ollut otsikoissa roolistaan Spike Leen elokuvassa Blackkklansman. Maaliskuussa uutisoitiin, että Pääkkönen on mukana myös Spike Leen Netflixille tekemässä elokuvassa Da 5 Bloods.

Vaalihuoneistot avoinna iltakahdeksaan

Edellisissä EU-vaaleissa kotimaan äänestysprosentti oli 41 ja kokonaisäänestysprosentti 39,1. Kokonaisäänestysprosentti sisältää sekä Suomessa että ulkomailla asuvien äänioikeutettujen äänestysaktiivisuuden.
Vaaleissa valitaan kolmetoista europarlamentaarikkoa Suomesta. Britannian EU-eron jälkeen parlamentaarikkojen määrä kasvaa yhdellä. Kaikkiaan parlamentissa on 751 paikkaa.

Mikäli Britannian ero aikanaan toteutuu, paikkaluku laskee 705:een.

ISTV näyttää suorana eurovaalien ratkaisuhetket sunnuntai-iltana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt