Tamperelainen Martta, 18, on twerkkauksen Suomen mestari – yllättyi voitostaan tasaisen finaalin jälkeen: ”Ajattelin että minusta ei ole tähän” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tamperelainen Martta, 18, on twerkkauksen Suomen mestari – yllättyi voitostaan tasaisen finaalin jälkeen: ”Ajattelin että minusta ei ole tähän”

Twerkkauksen uuden Suomen mestarin mukaan tärkeintä lajissa on olla oma itsensä.

18-vuotias Martta Rautio juhli mestaruuttaan finaalin ratkeamisen jälkeen.

24.5.2019 16:07 | Päivitetty 26.5.2019 1:31

Tamperelainen Martta Rautio, 18, on twerkkauksen uusi Suomen mestari. Rautio korjasi tittelin Helsingin The Circuksessa lauantai-iltana käydyssä finaalissa, jossa kilpaili parikymmentä Pro Twerk –tuomariston valitsemaa kilpailijaa.

– En voi uskoa tätä! En olisi ikinä uskonut että pääsen näin pitkälle. Kun jäljellä olisi viisi kilpailijaa, niin ajattelin jo että ei haittaa jos nyt tipun, voitostaan riemuinnut Rautio kertoi IS:lle finaalin jälkeen.

Raution mukaan kilpailun taso oli todella kova, eikä viimeiseen finaaliin pääsijöitä ollut helppo tietää. Hän sanoi uskoneensa finaalivastustajansa Alexandra Ässän vievän lopussa voiton.

– Olen aina ajatellut että pitää olla tosi iso pylly että se hyllyy hyvin siinä mukana. Ajattelin että minusta ei ole tähän. Mutta sitten löysin jostain sitä voimaa ja sieltä se tuli.

Finaalissa kilpaili kaikkiaan parikymmentä tanssijaa.

Finalistit poseerasivat kilpailun jälkeen.

Rautio sanoi aloittaneensa kilpailun täysillä mutta rauhoittaneensa menoa sen edetessä.

– Aluksi vedin vain että hanaa ja hanaa. Lopussa aloin kuunnella enemmän musiikkia ja rytmiä ja nappailla kiinni niistä.

Nuorempana sirkusta harrastanut Rautio sanoi taustansa olevan eduksi twerkkauksessa.

– Sen ansiosta osaan seisoa käsilläni ja sheikata sielläkin. Luulen sen olleen tässä hyvä lisä.

Twerkkausta Rautio kertoo harrastaneensa kolmisen vuotta. Mukaan tunnille hän päätti lähteä kaverin suositeltua sitä hänelle.

Edelleen usein väärinymmärretty laji epäilytti aluksi Rautiota, joka ei tiennyt mistä twerkkauksessa on kyse.

– Olin ensin vähän epäluuloinen ja mietin että onko tämä nyt minun juttuni.

Laji vei kuitenkin heti mennessään. Rautio sanoo äitinsä aluksi ihmetelleen, kun löysi hänet huoneestaan harjoittelemasta pyllyn pyörittämistä kontallaan. Lauantaina äiti ja täti olivat mukana yleisössä kannustamassa häntä kilpailussa.

Martta Rautio sanoo twerkkauksen olevan voimaannuttava laji joka tuo lisää itsevarmuutta.

Rautio kehottaa kaikkia epäileviä kokeilemaan lajia, jota hän kehuu voimaannuttavaksi kokemukseksi.

– En ikinä olisi niin itsevarma ja niin sinut itseni kanssa, jos en olisi aloittanut twerkkiä, koska siellä oppii rakastamaan itseään ja olemaan vartaloineen oma itsensä. Sillä ei ole mitään väliä miltä näytät ja mitä teet, kunhan sinulla on hyvä olo omassa kehossasi.

Finaalin juonsi tanssijana ja viihdealan vaikuttajana tunnettu vuoden 2010 Dancehall SM voittaja ja Twerk SM kilpailujen promoottorina tutuksi tullut Yasu Jukkola.

Voittajan tyylinäyte.

Tapahtuman ulkomaalaisena pääesiintyjänä nähtiin yhdysvaltalainen Sak Noel, joka tunnetaan Loca People ja Trumpets -megahiteistään. Miehen kappaleet ovat keränneet satoja miljoonia striimauksia Spotifyssä ja Youtubessa. Hänen twerkintäyteiset musiikkivideonsa keräävät runsaasti katselua maailmanlaajuisesti.

Illan muita esiintyjiä ovat Twrk Crew by Tinze -tanssiryhmä, kevään Pro Twerk -kiertueen tuottaja DJ AJ Nuora ja sekä suomalais-meksikolainen DJ Sofia Zida. Suomen ensimmäinen twerk-ammattilainen Tinze eli Tia-Maria Sokka kuului finaalin tuomaristoon ja taustaorganisaatioon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?