Miss Suomi Alina elää poikkeuksellista arkea jääkiekkoilija­rakkaansa kanssa – erikoinen asumisjärjestely: ”Toinen nukkuu sängyssä, toinen lattialla”

Julkaistu:

rakkaus
Miss Suomi Alina Voronkova ja jääkiekkoilija Joonas Hurri ovat seurustelleet neljä vuotta, joista valtaosan he ovat eläneet etäsuhteessa. Umpirakastunut pari asuu nyt ensi kertaa yhdessä pikkuruisessa yksiössä ja haaveilee yhteisestä kodista.
Aurinko paistaa upeasti Tuusulanjärven rannassa ja ilmassa väreilee lupaus alkavasta kesästä. Ilmassa väreilee muutakin, sillä Miss Suomi Alina Voronkovan, 24, ja jääkiekkoilija Joonas Hurrin, 28, välistä kemiaa ei voi olla aistimatta.

– Tämä kevät on ollut ihanaa aikaa. Olemme molemmat jälleen Suomessa ja saaneet oman arkemme takaisin, Alina kertoo.

Yhteiselon lisäksi juhlan aihetta löytyy myös Joonaksen työn parista. Joonas pelasi viime kaudella jääkiekkoa Tanskan Metal Ligaenin Rungsted Seier Capitalin riveissä ja joukkue pokkasi Tanskan mestaruuden.

– Se oli kyllä tosi hienoa, että pääsi kokemaan tuollaisen. Onhan se aika harvinaista, että pääsee finaaliin ja voittaa – se on todella vaikeaa, oli sarja kuin sarja, Joonas kuvailee.


Alina ja Joonas ovat seurustelleet neljän vuoden ajan. Parin rakkaustarina sai alkunsa Instagramista. Heti ensitapaamisen jälkeen se oli menoa.

– Se on tämä nykymaailma tällaista, he nauravat.

– Näimme toisemme Instassa ja aloimme juttelemaan siellä. Joonas ehdotti treffejä ja tapasimme Lahden satamassa. Se päivä oli ihana, ja se on jäänyt ikuisesti mieleen, Alina kertoo.

Treffien jälkeen Alina meni vanhempiensa luo, jotka tiesivät jo uuden miehen tapaamisesta.

– Iskä kyseli, että oliko potentiaalinen kaveri, ja hehkutin innoissani, että nyt se löytyi!

Molemmat kertovat, että se oli rakkautta ensisilmäyksellä, ja siitä lähtien he ovatkin pitäneet yhtä.

Pariskunnan yhteiselo ei ole mennyt aivan perinteisen mallin mukaan, sillä Joonaksen työ jääkiekkoilijana on vienyt häntä ympäri maailmaa. Alina on kulkenut perässä aina, kun se on ollut mahdollista.

– Ensimmäinen vuosi, kun olimme yhdessä, pelasin Lahdessa ja Alina asui Joensuussa, Joonas kertoo.

– Ei sitä jotenkin edes miellä etäsuhteeksi, kun oltiinhan me sentään samassa maassa, pariskunta nauraa.

Seuraavaksi Joonas pelasi Ruotsin Asplöven HC:ssa ja asui Torniossa, jossa Alinakin vietti paljon aikaa. 2017 edessä oli muutto Kiinaan, kun Joonas siirtyi pelaamaan kiinalaisseura KRS Heilongjiangin riveihin.

– Siellä mä olin mukana aikalailla koko kauden, Alina kertoo.

Viime syksynä Joonas siirtyi pelaamaan Aasian liigan japanilaisjoukkue Nikko Ice Bucksiin, joka tarkoitti muuttoa Japaniin. Siellä Alina vietti reilun puolen vuoden aikana noin kolme viikkoa. Viimeisimpänä työt veivät Joonaksen 2,5 kuukaudeksi Tanskaan, jossa Alina oli myös yli puolet ajasta.


Etäsuhteessa elämisessä on aina omat haasteensa, kun ei koskaan tiedä, missä toinen on, mitä hän tekee ja onko hänellä kaikki hyvin. Niin oli myös Alinalla ja Joonaksella.

– Alussa oli asioita luottamuksen ja epävarmuuden kanssa. Siihen on kuitenkin tottunut ja kun tuntee toisen paremmin, sellaiseen ei kuluta enää ollenkaan aikaa, Joonas kertoo.

– Sitoutuneisuus, se on tärkeintä. Jos päätät, että oot valinnut sen tyypin ja teillä synkkaa, niin kyllä sitä pitää luottaa. Ja totta kai joustavuus. Kyllä mä koen, että oon joustanut tässä suhteessa todella paljon. Esimerkiksi Kiinassa vedin syrjään oman työn ja koulun, koska halusin olla Joonaksen kanssa, Alina kertoo.

– Alina on joustanut ihan älyttömästi, mitä mä en työni puolesta voi tehdä. Se on ihanaa! Ei tämä muuten olisi toiminut, Joonas toteaa kiitollisena.

Pitkien erossaolohetkien jälkeen yhteiselokaan ei ole ollut aina kaikista helpointa.

– Sitä on tottunut tekemään asiat tietyillä tavoilla ja on omat rutiinit. Sitten kun ollaankin pidempi aika yhdessä, niin kyllä se on välillä melkoista hermoilua, kaksikko kertoo.

– Pitää muistaa ottaa huomioon myös se toinen, kun suunnittelee arkea.


Nyt pari asuu yhdessä Helsingissä Alinan viime syksynä vuokraamassa yksiössä.

– Olemme päässeet jakamaan tavallista arkeamme. Arkeni on muuttunut tosi paljon, ja Joonaskin on nyt päässyt näkemään sen ihan käytännössä, Alina kertoo.

Alina kuvailee pientä Töölössä sijaitsevaa asuntoa lähinnä varastoksi, jossa käydään vaihtamassa tavaroita laukuista toisiin.

– Eihän se kämppä oikeastaan edes tunnu kodilta, Alina huomauttaa.

– Meillä on koko ajan jotain menoa ja meininkiä, ja Joonaksella on Lahdessakin juttuja ja tavaroita. Me eletään niin, että autossa on puolet tavaroista.

Käytännön järjestelyidenkin kanssa on ollut haastetta.

– Joudumme joka yö siirtämään patjan sängyltä lattialle, ja toinen nukkuu sängyssä ja toinen lattialla. Niin meneehän tästä hommasta vähän maku.

Kyseessä ei suinkaan ole pysyvä ratkaisu, sillä pariskunta etsii parhaillaan itselleen yhteistä kotia.

– Asunnon ostaminen Helsingissä on iso sijoitus, joten haluamme, että se on täydellinen! Alina kertoo.

– Vie oman aikansa, että löytyy sellainen mukava paikka. Emme kuitenkaan ota siitä isompaa stressiä, Joonas komppaa.


Alina ja Joonas kuvailevat parisuhdettaan hyvin onnelliseksi ja kannustavaksi. Sen kyllä huomaa. Pariskunta katselee koko ajan toisiaan lämpimästi ja rakastavasti, ja kikatus raikuu tyynellä järvellä.

– Odottavainen on hyvä sana kuvailemaan suhdettamme. Odotamme koko ajan innolla, mitä kaikkea edessä tulee olemaan. Sitä on aina odottanut, että päästään jonkin uuden pariin, esimerkiksi nyt asunnon etsintään, Joonas kertoo.

– Ihanasti sanottu! Alina hihkaisee.

– Tuki ja turva. Vaikka se on klisee, niin se pitää paikkansa. Meillä on kummallakin omat juttumme, mutta haluamme tukea toisiamme kaikessa, hän jatkaa.

Joonas on mukana Alinan keikoilla ja haastatteluissa, Alina puolestaan tukee Joonasta jääkiekkokaudella.

– Minäkin koetan tukea ja olla hermostumatta aina niin paljon, vaikka välillä se onkin vaikeaa, Alina nauraa.


– Joonas on täydellinen kumppani, koska meidän arvot täsmäävät hyvin paljon, Alina kertoo kysyttäessä puolisonsa parhaita puolia.

– Parasta Joonaksessa on, että hän ymmärtää, on hyvä kuuntelemaan ja tuo tasapainoa ja järki edellä -meininkiä suhteeseemme. Huumorintaju on myös yksi yhdistävä tekijä, joka lähtee meillä aina laukalle. Ja olemme todella hyvännäköinen pari! hän jatkaa nauraen.

Joonas on samoilla linjoilla rakkaansa kanssa, ja löytää hänestä niin pitkän listan hyviä ominaisuuksia, ettei jaksa edes luetella kaikkia.

– Parasta Alinassa on sitoutuneisuus, hän ryhtyy aina kaikkeen täysillä. Ja fiksuus. Vaikka minä olen oikeasti vanhempi, niin hänellä on fiksuja näkemyksiä maailmasta.

Keskusteluun tulee myös Alinan temperamentti. Ulkomaailmalle Alina on aina iloinen ja aurinkoinen, mutta onko näin suljettujen ovien takana?

– Kotona Alina pääsee purkamaan stressiä ja painetta. Hän on aurinkoinen ja iloinen, mutta siellä kotona voi myös päästellä höyryjä. Temperamenttikin on hänen parhaita puoliaan, Joonas paljastaa.


Seurustelunsa alkumetreiltä lähtien Alinalla ja Joonaksella on ollut samanlaiset haaveet tulevaisuuden suhteen: ura, terveet elämäntavat, läheiset ja perhe.

– Lähitulevaisuuden haaveissa on, että Joonas saisi hyvän pelipaikan, minä saisin missivuodesta siivet alleni. Elämä muuttuu niin kovaa tahtia, ettemme ala tekemään mitään viisivuotissuunnitelmaa, Alina kertoo.

Molemmilla on tällä hetkellä keskiössä työ, mutta tulevaisuudessa siintää muutakin.

– Mulla on unelmana perhe, oma koti, hyvä työpaikka ja että pääsisimme olemaan Joonaksen kanssa saman katon alla, Alina kertoo.

– Nyt molemmilla on hyvä boosti uralla käynnissä ja sen jatkuminen on lähitavoite, Joonas jatkaa.

Pariskunta kertoo, että heiltä kysellään jatkuvasti milloin on luvassa kihlat ja häät.

– Ei ole olemassa mitään päivämäärää. Elämä muuttuu niin nopeasti. Kihlat ja perhe tulevat, kun ovat tullakseen.


Kuvauspaikka: Krapihovi, Tuusula. Kylpytakit: Jotex. Pyyhkeet ja saunatekstiilit: Jokipiin pellava. Valkoinen mekko: Gina Tricot.