Kiinteistökuningatar Kaisa Liskin raju, lähes 700 000 euron rahariita jatkuu – teki jopa tutkintapyynnön poliisille

Julkaistu:

rahariita
Televisiosta tutun kiinteistövälittäjän Kaisa Liskin ja hänen ex-työnantajansa raju rahariita jatkuu. Liski teki jopa tutkintapyynnön poliisille, mutta sen mielestä asiassa ei ollut rikosta.
Hyvinkään käräjäoikeus määräsi Kaisa Liskin maksamaan entiselle työnantajalleen Uudenmaan Viva Oy:lle yli 650 000 euron korvaukset. Summasta velan osuus on reilut 170 000 euroa.

Oikeuden joulukuussa antaman tuomion mukaan Liski rikkoi työsopimuksessa sovittuja kilpailu- ja rekrytointikieltoa sekä salassapitovelvoitetta ja irtisanomisaikaa.

Liski ei tyytynyt oikeuden antamaan tuomioon.

– Tämä on vasta taistelun alku, Liski totesi tuomion antamisen jälkeen IS:lle.

Liski toimitti valituskirjelmän Helsingin hovioikeuteen helmikuun lopulla, ja hovioikeus myönsi Liskille jatkokäsittelyluvan huhtikuussa.

– Asian taloudellinen intressi Liskille on lähes 700 000 euroa. Käräjäoikeus on päätynyt virheellisen lopputulokseen, Liskin valituksessa muun muassa lukee.

Liski kommentoi niukkasanaisesti valitusta IS:lle keskiviikkona.

Liski on siitä pahoillaan, että asian käsittely pitkittyy. Vivan pitää toimittaa oma vastavalituksensa 28. kesäkuuta mennessä. Mahdollinen pääkäsittely alkanee vasta ensi vuonna.

– Tämä venyy ja paukkuu. Ei mulla ole mitään muuta sanottavaa kuin, että toivottavasti se olisi nopeasti ja harmittelen sitä, että se tuskin on, Liski kertoo.

Liski vaatii, että hänen maksettavakseen määrätty korvaussumma kumotaan. Sen lisäksi hän vaatii, että ex-työnantaja maksaa hänelle yli 220 000 euron palkkasaatavat, jonka päälle tulevat hänen oikeudenkäyntikulunsa.

Uudenmaan Viva Oy:n toimitusjohtaja Seppo Valojärvi ei halunnut kommentoida asiaa IS:lle torstaina.

– Kommentit annan sitten hovioikeuden ratkaisun jälkeen, Valojärvi tyytyi toteamaan.

Tutkintapyyntö poliisille

Liskin valituksesta käy täysin uutena seikkana ilmi se, että hän toimitti entisestä työnantajastaan tutkintapyynnön Helsingin poliisille, Verohallintoon sekä eläkevakuutusyhtiöön.

Liskin tutkintapyynnössä väitettiin, että yhtiötä olisi syytä epäillä törkeistä talousrikoksista.

Tutkintapyynnön perusteella Liski katsoi, että epäselvyyksiä oli esimerkiksi ennakkopalkkion maksussa. Liski sai 80 000 euroa nettona, kun hän aloitti yhtiössä.

Liskin näkemyksen mukaan hänen piti maksaa summa takaisin myyntiprovisioilla, mutta näin ei tapahtunut. Liskin näkemyksen mukaan yhtiö erehdytti häntä allekirjoittamaan velkakirjan takaisinmaksua varten.

Liski ei itse halunnut kommentoida tutkintapyyntöä IS:lle.

– Siihen mä en ota mitään kantaa nyt. Tämä on iso juttu ja tämä ei ole mun käsissä enää, Liski sanoo.

– Mä olen liian pieni ihminen tähän, Liski kertoo IS:lle.

Tutkintapyynnön laati Liskin puolesta hänen oikeusavustajansa Ilkka Ukkonen.

IS:n tietojen mukaan poliisi päätti kuitenkin huhtikuussa, ettei asiassa aloiteta esitutkintaa, koska poliisin mielestä rikosta ei ollut syytä epäillä.

Näin Liski rikkoi sopimusta

Liski työskenteli Uudenmaan Viva Oy -nimisessä kiinteistövälitysyhtiössä vuoden 2011 joulukuun ja vuoden 2016 maaliskuun välisenä aikana.

Liski lähti työpaikasta erimielisyyksien takia, ja perusti oman kilpailevan kiinteistövälitysyrityksen. Siinä yhteydessä Liski rikkoi oikeuden mukaan Vivan kanssa työsopimuksessa sovittuja asioita.

Oikeuden tulkinnan mukaan Liski ei olisi saanut esimerkiksi työsopimuksen päättymisen jälkeen perustaa tai harjoittaa toimintaa, joka kilpailee samalla toimialalla. Liski perusti yrityksensä jo silloin, kun hän oli työsuhteessa Vivaan.

Työsopimuksen vastaisesti Liski myös rekrytoi entisestä työpaikastaan työntekijöitä ja otti yhtiöstä itselleen myyntikohteita välitettäväksi. Liski ei myöskään noudattanut kolmen kuukauden irtisanomisaikaansa.