Jamie Oliverin ravintolaimperiumi on korviaan myöten veloissa – tällaista huippukokin alaisuudessa todellisuudessa oli: ”Hän tuli todella ahneeksi”

Julkaistu:

Kaatunut ravintolaimperiumi oli korviaan myöten veloissa jo viime vuoden helmikuussa. Tuolloin rästissä oli myös henkilökunnan palkkoja.
Britanniassa uutisoitiin aiemmin tällä viikolla, että julkkiskokki Jamie Oliverin ravintolabisnekset saarivaltiossa ovat ajautuneet selvitystilaan velkojien turvaamisen vuoksi.

43-vuotiaalla Oliverilla on Britanniassa 25 ravintolaa ja ketjun romahduksen uutisoitiin uhkaavan yhteensä jopa 1 300 työpaikkaa.

Oliver lanseerasi Jamie’s Italian -ketjun vuonna 2008. Eri puolilla Britanniaan olevien 23 italialaisravintolan lisäksi selvitystila koskee Lontoossa sijaitsevia Barbecoa- ja Fifteen-ravintoloita.
Selvitystilassa olevasta 25 ravintolasta suljetaan kaikki paitsi kolme. Brittilehti Mirrorin mukaan ravintoloiden henkilökunta sai ilmoituksen asiasta sähköpostitse vain puoli tuntia ennen kuin uutinen levisi maailmalle.


– Olen todella vihainen. Jamie ei ole se, joka joutuu etsimään uutta työpaikkaa ja taistelemaan maksaakseen laskunsa. Se koskee meitä, jotka olemme työskennelleet hänelle, eräs Oliverin ketjussa työskennellyt henkilö tilittää nimettömänä Mirrorille.

– Hän ja hänen johtajistonsa tulivat todella ahneiksi. He luulivat, että he tekisivät miljardeja investoimatta liiketoimintaan, hän jatkaa.


Hänen mielestään kaikki meni liian kaupalliseksi ja hän sanoo kokeneensa paineita siitä, että saa asiakkaat istumaan pöytiin mahdollisimman nopeasti ja sitten liian nopeasti ulos ravintolasta.

– Kiireiset illat tuntuivat siltä, kuin kaikki tapahtuisi liukuhihnalta. Miksi maksaa yli 100 puntaa ateriasta, jos tuntee painetta, että se täytyy syödä liian nopeasti? Sitä voisi sen sijana mennä McDonald’sille.

Oliverin italialainen ravintolaketju oli korviaan myöten veloissa jo viime vuoden helmikuussa. Daily Mailin mukaan velkaa oli tuolloin 71,5 miljoonaa puntaa (80,8 miljoonaa euroa), joista 2,2 miljoonaa puntaa oli työntekijöiden maksamattomia palkkoja.
Mirrorille ketjun johdosta on kuitenkin vakuuteltu, että työntekijöiden maksamattomat palkat maksetaan heille.


Jamie Oliverin mukaan kaupalliset olosuhteet olivat muuttuneet brutaaleiksi sen jälkeen, kun brexit-päätös heikensi merkittävästi punnan arvoa, ja sai varsinkin Italiasta tuotujen elintarvikkeiden hinnat nousemaan.

Jamie’s Italianin liikevaihto laski viime vuonna liki 11 prosenttia kun ketju oli sulkenut 12 ravintolaa ja irtisanonut noin 600 työntekijää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt