Rakastettu brittikoomikko sairastui vakavasti – teki diagnoosin jälkeen suuren muutoksen elämässään: ”Toivottavasti minulla on vielä muutama vuosi jäljellä...” - Viihde - Ilta-Sanomat

Rakastettu brittikoomikko sairastui vakavasti – teki diagnoosin jälkeen suuren muutoksen elämässään: ”Toivottavasti minulla on vielä muutama vuosi jäljellä...”

Brittinäyttelijä Stephen Fry kertoi helmikuussa sairastuneensa aggressiiviseen eturauhassyöpään, joka leikattiin tammikuussa.

Syöpään sairastunut näyttelijä Stephen Fry nähtiin maanantaina hyväntuulisena Rocketman-elokuvan ensi-illassa Lontoossa puolisonsa Elliott Spencerin seurassa.

23.5.2019 16:36

Näyttelijä, kirjailija, koomikko ja aktivisti Stephen Fry kertoi helmikuussa saaneensa syöpädiagnoosin.

Viime vuoden lopulla diagnoosin saanut Fry leikattiin tammikuun alussa. Hänen mukaansa eturauhassyöpä oli ”aggressiivinen”, mutta se ei vaikuta levinneen.

61-vuotias Fry kertoi keskiviikkona brittilehti Daily Mailille tehneensä suuria muutoksia elämässään sairastuttuaan vakavasti.

– Syön paremmin ja harrastan enemmän liikuntaa, mutta se ei ole muuttanut perspektiiviäni elämään. Jatkan eteenpäin.

– Toivotaan, että minulla on vielä muutamia vuosia jäljellä tällä planeetalla, koska nautin elämästä tällä hetkellä, ja on mahtava asia, että pystyn sanomaan niin, hän sanoi helmikuussa.

Brittinäyttelijä on paljastanut, ettei ollut havainnut syöpään viittaavia oireita ennen kuin sai diagnoosin. Hänen mukaansa tammikuussa tehty leikkaus vaikutti sujuneen hyvin.

Fry palkittiin viime perjantaina Britannian LGBT-gaalassa palkinnon elämäntyöstään. Hän sanoi Daily Mailin haastattelussa, ettei ollut uskoa sitä todeksi.

– Voitin palkinnon jostain, jonka takia olisin voinut joutua vankilaan 15-vuotiaana. Asiat ovat muuttuneet, mutta tekemistä riittää vielä, hän sanoi viitaten siihen, että vuoteen 1967 asti homo- tai biseksuaalimiehet voitiin tuomita vankeusrangaistukseen.

Stephen Fry ja Hugh Laurie olivat Kyllä Jeeves hoitaa -sarjan tähtiä.

Fry tunnetaan muun muassa televisiosarjoista Kyllä Jeeves hoitaa ja Musta kyy. Valkokankaalla hänet on nähty muun muassa elokuvissa Wilde ja V niin kuin verikosto.

Hän on ollut vuodesta 2015 lähtien naimisissa 32-vuotiaan Elliott Spencerin kanssa, joka edusti maanantaina Fryn rinnalla Lontoossa Rocketman-elokuvan ensi-illassa.

The Sun -lehden mukaan pariskunnalla on suuresta ikäerostaan huolimatta yhteisiä kiinnostuksen kohteita, sillä molemmat rakastavat taidetta. Lehden mukaan Spencer on ollut myös Fryn tukena kaksisuuntaisen mielialahäiriön mukanaan tuomissa ylä- ja alamäissä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?