Aku Hirviniemen ahdistelujutusta paljastui uutta tietoa: toinen tytöistä soitti näyttelijän asunnolta hätäkeskukseen

rac

Julkaistu:

oikeusjuttu
Kihlakunnansyyttäjän mukaan toinen Aku Hirviniemen asunnolleen kutsumista alaikäisistä tytöistä soitti hätäkeskukseen ja paikalle saapui poliisipartio. Hätäpuhelusta kertoi ensin Seiska.
Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa luettiin viime viikolla syytteet näyttelijä Aku Hirviniemelle kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta. Epäillyt rikokset tapahtuivat Hirviniemen kotona Riihimäellä 30. kesäkuuta 2018.

Videolla Hirviniemi oikeudessa 18. toukokuuta.

Syyttäjän mukaan uhrit olivat tekoaikaan 17-vuotiaita tyttöjä. Hirviniemi kiisti syytteet.

Kihlakunnansyyttäjä Kaisa Hallenberg-Roineen mukaan Hirviniemi oli tekojen aikaan humalassa, tapasi kadulla kaksi 17-vuotiasta tyttöä ja kutsui heidät kotiinsa, jossa hän piti tytöille esittelykierroksen. Syyttäjän mukaan Hirviniemi otti tyttöjä esimerkiksi kädestä kiinni ja hiplaili eri puolilta.
Ilta-Sanomien tietojen mukaan toinen tytöistä soitti Hirviniemen asunnolta hätäkeskukseen.

Seiska-lehti uutisoi ensin, että Hirviniemen asunnolle hälytettiin poliisipartio.

– Toinen tytöistä on soittanut hätäkeskukseen. He eivät ole olleet asunnossa sisällä. Paikalle on tullut poliisipartio, joka on sitten kirjannut asiasta ilmoituksen, kihlakunnansyyttäjä Kaisa Hallenberg-Roine sanoo IS:lle.

– Toimintatapahan on sellainen, että partio tekee oman työnsä ja kun he palaavat asemalle, kirjataan ilmoitus. Saman vuorokauden aikana on kirjattu, Hallenberg-Roine kertoo.


Hallenberg-Roine vahvistaa IS:lle, että poliisi on tarkastanut paikalle päästyään tyttöjen iät.

– Poliisi on selvittänyt tyttöjen henkilöllisyyden ja iät.

Syyte julkistettiin

Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa viime viikolla kävi ilmi, että syyttäjän mukaan Hirviniemi kosketteli esimerkiksi toista tyttöä takapuolelta housujen päältä, minkä lisäksi hän laittoi kätensä tytön paidan alta tämän selälle sekä otti tyttöä voimakkaasti hiuksista kiinni.

Syyttäjän mukaan Hirviniemi laittoi kätensä myös toisen tytön selälle paidan alta sekä kosketteli tämänkin takapuolta. Kummatkin tytöt pitivät Hirviniemen käytöstä ahdistavana.

Syyttäjä vaatii Hirviniemelle vähintään 50 päiväsakkoa.
Hirviniemi kommentoi oikeudenkäyntiä viime viikolla Facebookissa ja kiisti syyllistyneensä rikokseen.

– Kotibileisiini liittyvän tapahtumakokonaisuuden käsittely alkaa tänään Hämeenlinnan käräjäoikeudessa. Olen edelleen sitä mieltä, etten ole tehnyt mitään, mikä olisi katsottavissa rikokseksi. En salassapitosäännösten takia voi lausua asiasta tämän enempää julkisuudessa, Hirviniemi kirjoitti Facebook-tilillään.