62-vuotias Onnenpyörä-tyttö loi ympärilleen satumaisen omaisuuden kätevällä keinolla – Sara Sieppi jää kauas taakse - Viihde - Ilta-Sanomat

62-vuotias Onnenpyörä-tyttö loi ympärilleen satumaisen omaisuuden kätevällä keinolla – Sara Sieppi jää kauas taakse

Amerikan Onnenpyörän Vanna White tienaa joka vuosi neljä miljoonaa dollaria roolistaan kirjainten kääntäjänä.

Vanna White palkattiin Onnenpyörän juontajaksi 80-luvun alussa. Ohjelma muutti hänen elämänsä.

22.5.2019 14:30

Amerikkalainen tv-persoona ja kauneuskuningatar Vanna White, 62, nousi koko mantereen tuntemaksi kaunottareksi saatuaan paikan Onnenpyörän kirjaintyttönä vuonna 1982.

Vanna tekee yhä tänä päivänä töitä Onnenpyörässä. Pitkä ja vankka kokemus kirjainemäntänä on nostanut Whiten palkan hurjaan neljään miljoonaan Yhdysvaltain dollariin vuodessa.

Onnenpyörän miesjuontajana on niin ikään toiminut vuosikausia Pat Sajak.

Good Housekeeping -lehti kertoo nyt, että Amerikan tunnetuimpiin kuuluva juontajakaksikko elää Onnenpyörän ansiosta hyvin yltäkylläistä elämää. Ohjelmalla on edelleen miljoonia katsojia, ja juontajien tilipussi on sen mukainen.

Vanna ja Pat tekevät kameran edessä töitä nykyään vain neljänä päivänä kuukaudesta. Silloin he kuvaavat purkkiin kuusi jaksoa kuvauspäivää kohden.

Vanna on onnistunut luomaan todella makoisan elämäntilanteen ympärilleen maineensa avulla. Juontajantyönsä lisäksi hän nettoaa omaisuutta asuntosijoittamisella. Vuonna 2017 hän myi Beverly Hillsissä sijaitsevan luksusasunnon hulppeaan 47,5 miljoonan dollarin hintaan.

– Olen käyttänyt tulojani siihen, että olen sijoittanut joihinkin kiinteistöihin, ja minä myös tykkään vaihdella asuntoja, Vanna sanoi vuonna 2018.

Kaikki Vannan harrastukset eivät vaadi paljon rahaa. Hän rakastaa nimittäin yli kaiken virkkaamista ja neulomista. Hänellä on myös oma villalankamallistonsa.

– Opin virkkaamisen jo lapsena, kun isoäitini opetti sitä minulle. Tykkäsin siitä jo silloin.

Vanna elää muutoinkin varsin rauhallista elämää. Hänellä on 22- ja 24-vuotiaat lapset, joiden kanssa hän viettää paljon aikaa.

Vanna on lahjoittanut omaisuudestaan 1,8 miljoonaa dollaria lastensairaalalle.

Nyt hänen pestiään Onnenpyörässä on jatkettu vuoteen 2020 asti.

– Sitten kun olen jäänyt eläkkeelle, teen luultavasti jotain hyväntekeväisyyteen liittyvää. Jos voisin tehdä Onnenpyörää ikuisesti, tekisin niin, koska rakastan työtäni.

Suomessa ”kirjaintytön” rooli ihmetyttää

Onnenpyörä on suosittu ohjelma myös Suomen televisiossa. Sen nykyistä versiota juontavat Jethro Rostedt ja Sara Sieppi.

Suomessa Siepin rooli Onnenpyörä-tyttönä herätti jonkin verran kritiikkiä viime vuonna.

Aiemmin onnenpyörätytöt käänsivät kirjaimet esiin manuaalisesti kirjainluukkuja kääntämällä. Nykyversiossa Sieppi koskettaa kosketusnäyttöä, jolloin kirjain paljastuu.

– 1993 vs. 2018. Naisen rooli säilyy samana, suomalaiset kritisoivat.

– Saisihan ne kirjaimet ilmestymään sinne ihan atk:llakin, mykkä missi taustalla koristeena on tunkkainen jäänne menneisyydestä.

Sara Sieppi vastasi kritiikkiin tiukkasanaisesti:

– Eihän missään muussakaan maassa ole luovuttu kirjaintytöstä sen takia, että on tietokone, joka ne kirjaimet kääntää. Onnenpyörä-tytöt ovat ohjelman vanhimpia peruspilareita, ja kyllä niitä pistetäkin pitää siellä joku laskea.

– Jos joku jaksaa pahoittaa mielensä siitä, että sinne se Sieppi laitettiin hipsuttamaan edestakaisin, niin ihan itse suostuin tähän tehtävään, mulla oli kivaa ja hyvä tuntipalkka, hän kirjoitti kohun jälkeen blogissaan.

Juttua korjattu kello 14.56: suomalaisen Onnenpyörän juontaja on Jethro Rostedt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?