Noora, 20, laihdutti kahdeksan kiloa Miss Suomi -semifinaalia varten – työ avioniikka-asentajana herättää ihmetystä: ”Olen tällainen sekasikiö” - Viihde - Ilta-Sanomat

Noora, 20, laihdutti kahdeksan kiloa Miss Suomi -semifinaalia varten – työ avioniikka-asentajana herättää ihmetystä: ”Olen tällainen sekasikiö”

Noora Mannisen ammatti ei ole aivan tavallisimmasta päästä.

21.5.2019 18:46

Miss Suomi -kilpailun 21 toinen toistaan näyttävämpää semifinalistia julkistettiin tiistaina. Yksi heistä on pirkkalalainen Noora Manninen.

20-vuotias Manninen ei ole aivan kuka tahansa missikokelas. Hän opiskelee varsin miesvoittoisella alalla.

– Olen koulutukseltani lentokoneen avioniikka-asentaja. Olen myös IKH:lla, joka on rautakauppa. Minulla on vähän tällaista poikatyttömäisyyttä. Olen vähän tällainen sekasikiö, hän naureskelee.

Tummasta kaunottaresta piti alun perin tulla arkkitehti. Sitten hän päätti muuttaa suunnitelmiaan kesken kaiken. Oma juttu löytyi lentokentältä.

– Asun Pirkkalassa, missä on lentokenttä aivan vieressä. Yksi päivä ajattelin, että vitsit tuolla olisi siistiä. Haut olivat jo sulkeutuneet, mutta laitoin heille sähköpostia.

– Pääsin käymään paikan päällä. He näkivät minussa niin paljon potentiaalia, että päättivät ottaa minut opiskelemaan erityispaikalla. Siellä nyt opiskelen.

Avioniikka-asentajan opinnot painottuvat lentokoneautomaatioon. Työssä huolehditaan kaikesta, mikä toimii lentokoneessa sähköllä.

– Fysiikkaa ja matematiikkaa tarvitsee, Manninen painottaa.

Noora Manninen on yksi Miss Suomi -semifinalisteista.­

Manninen aikoo hakea avioniikka-asentajaksi valmistuttuaan jatko-opiskelemaan lentokoneasentajaksi.

– Jokainen päivä on erilainen ja opin jatkuvasti uutta, se on todella inspiroivaa.

Manninen kertoo kiinnostuneensa misseydestä, kun hän pääsi 18-vuotiaana Pirkkalan sivistyslautakuntaan nuorisovaltuutettuna. Vastuu kasvatti itsetuntoa.

– Ala- ja yläasteella olin vähän tuhdimpi tyttö ja minulla oli akne. Sain sieltä kipinän vaikuttaa asioihin ja uskoa itseeni. Olen sitä mieltä, että kaikkien tulisi saada olla oma itsensä.

Manninen suhtautuu missikoitokseensa suurella intohimolla. Hän kertoo käyneensä kisaa varten erillisen missikouluvalmennuksen.

– Aloin myös treenaamaan tosi tavoitteellisesti tätä kisaa varten. Kun muut menivät koulussa ruokatauolle, menin itse salille ja otin omat eväät mukaan.

Manninen kertoo pudottaneensa painoaan ja kiinteyttäneensä kroppaansa noin kahdeksan kiloa. Nykyään hän painaa 54 kiloa.

– Kolmen vuoden parisuhde toi myös aluksi kiloja, joista olen yrittänyt päästä eroon, hän vitsailee.

  • Voit katsoa kaikki semifinalistit ja heidän esittelynsä alla olevasta artikkelista.

Lue lisää: Tässä tulevat näyttävät Miss Suomi 2019 -semifinalistit – kuka kaunottarista on suosikkisi?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?