Katja Kallio: Kirjailijan työ on yksinäistä

Julkaistu:

tainola show
– Mieheni Asko (Kallonen) kestää sen, että minulla on tarve eristäytyä, kirjailija Katja Kallio sanoo.
Kirjailija Katja Kallio on julkaissut kirjan Valkokangastuksia (Otava), jossa hän peilaa omaa elämäänsä ranskalaiselokuvien kautta sekä osaksi myös niiden avulla. Kiehtovaa teosta on kutsuttu myös elämänkerraksi.

– Teksti kertoo ensimmäisistä 40 vuodestani. Kirjassa on elämäni merkitykselliset hetket, jotka kerron elokuvien kautta, 48-vuotias kirjailija sanoo Tainola Show -podcastissa.

Kuuntele koko podcast alla olevasta soittimesta. Jos soitin ei näy oikein, voit kuunnella jakson Suplasta tästä.20 vuotta kirjailijana toiminut Katja Kallio painottaa, ettei lukijan ole suinkaan tarvinnut nähdä kirjojoissa mainittuja elokuvia vaan hän itse, ja varmasti muutkin, pääsevät ikään kuin leffojen kautta henkilökohtaiselta maailmalta pakoon.

– Minun elämästäni ei tehdä elokuvaa, Katja naurahtaa ja viittaa Sooloilua- ja Kuutamolla-kirjoihinsa, joista on tehty elokuvat.

Kirjailijan työtään rakastava Katja kiittää miestään, musiikkialalla vaikuttavaa Asko Kallosta tämän tuesta ja ymmärryksestä. Kiitoksen saavat myös pariskunnan tyttäret Ester ja Elsa.

– Kirjailijan työ on yksinäistä, mutta onneksi Asko ja tyttäret ovat kestäneet eristäytymiseni, hän kiittelee.

Katja ja Asko ovat olleet yhdessä 25 vuotta, mutta avioon ei ole menty.

– Emme ole saaneet häitä aikaiseksi, Katja naurahtaa.

Aiemmin julkaistuja Tainola Show’n podcasteja ja videoita voit kuunnella ja katsoa tästä.

Kaikki Ilta-Sanomien podcastit löytyvät osoitteesta is.fi/podcast eli täältä.