Suomalainen Taina palkittiin arvostetussa kisassa Lontoossa – katso kuvat lumoavasta puutarhasta: jopa kuninkaalliset ihailivat

Julkaistu:

arvostettu palkinto
Ensimmäistä kertaa Chelsea Flower Show -tapahtumaan osallistunut Suomi ja maisemasuunnittelija Taina Suonio palkittiin.
Lontoon Chelsean alueella jo 107. kerran järjestettävä ja maailman arvostetuimpiin puutarhakisoihin kuuluva RHS Chelsea Flower Show kerää aina kymmeniä tuhansia ihmisiä ihastelemaan kauniita puutarhoja.

Maanantaina alueeseen kävi tutustumassa muun muassa kuningatar Elisabet ja prinssi William sekä Cambridgen herttuatar Catherine. Maanantaina alueella kiersi myös arvovaltaisia puutarha-alan ammattilaisia vertailemassa toinen toistaan upeampia puutarhoja.
Suomalainen maisemasuunnittelija Taina Suonio ja hänen loihtimansa The Roots of Finland Kyrö Garden sai hienon kunnianosoituksen. Taina Suoniolle luovutettiin Silver Gilt -kunniakirja!


– Onhan tämä ensikertalaiselle huikea juttu, Taina Suonio ehti kommentoida ennen kuin lähti haastatteluihin.

Tänä vuonna palkintoja jaettiin yhdeksän, joista viisi kultaista ja kaksi hopean ja kullan välissä jaettavaa Silver Gilt -tunnustusta sekä kaksi hopeaa. Pronssia ei jaettu.

Taina Suonion puutarhassa on mukana myös taiteilija Johanna Oras, joka ikuistaa maalauksiin suomalaisloiston. Myös Johanna Orasta on haastateltu lukuisiin brittimedioihin.

Katso kuvia puutarhasta alta: