Venäläinen Irina, 33, kärsii liian kauniista ulkonäöstään – ei saa millään töitä: ”Kauneuteni on este”

Julkaistu:

Oikeustieteellisessä opiskellut Irina Kova uskoo olevansa työtön, koska hänen ulkonäkönsä ei ole työnantajien mieleen.
Venäläisen asianajaja Irina Kovan haastattelu nostanut työttömyyden puheenaiheeksi Britanniassa. Kova uskoo vakaasti, että työttömyys ei johdu hänen kohdallaan koulutuksesta tai työkokemuksesta, vaan ulkonäöstä. Hän sanoo olevansa liian kaunis töihin.

Irina Kova sanoo The Sun -lehdelle olevansa korkeasti koulutettu ja kokenut työssään, mutta työnhaku tyssää silti aina viimeistään haastatteluvaiheessa.

– Kauneuteni on este. Minulla on tutkinto ja loistava CV, mutta silti työvoimatoimistosta käskivät minun värjäämään vaaleat hiukseni tummaksi. Työvoimatoimiston nainen sanoi, etten tule koskaan saamaan työpaikkaa tämän näköisenä, Kova muistelee The Sunin haastattelussa.
Lontoossa nykyään asuvan Kovan mukaan naisen sanoissa oli vinha totuus, sillä tummahiuksisena hän on saanut enemmän työtarjouksia.

– Rupesin jopa käyttämään silmälaseja, vaikka minulla on täydellinen näkö.
Hän sanoo joutuneensa työpaikoilla silmätikuksi ulkonäkönsä takia. Kova muistelee The Sunille saaneensa huomauttelua vaatetuksestaan, vaikka ei mielestään ollut pukeutunut mitenkään erikoisesti.

– Eräs pomo sanoi, että minun ei tulisi herättää niin paljon huomiota ja että minun pitäisi pukeutua vaatimattomammin. Minulla ei ollut tuolloin edes korkokenkiä. Käytän harvoin meikkiä. Minun kasvonpiirteilläni en tarvitse meikkiä. Kun on suuret silmät ja isot huulet niin herättää muutenkin huomiota.
Kova sanoo The Sunille naisten olevan hänelle kateellisia hänen ulkonäöstään, miehet puolestaan eivät ota häntä vakavasti.

– Naimisissa olevat miehet eivät halua kuuman sinkkunaisen istuskelevan heidän vieressään töissä, hän sanoo.

Niinpä työtön Kova päätti pistää pystyyn oman nettikauppansa rahapulassa. Kova myy nyt vintagevaatteita netissä, kunnes saa oman alan töitä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt