Onko tässä viisuhistorian rohkein esitys? Islanti sai katsojat haukkomaan henkeä: ”Maailmanlopun jälkeinen meininki”

Julkaistu:

euroviisut
Hatarin esitys löi tv-katsojat ällikällä.
Euroviisujen yksi kohutuimmista esityksistä nähtiin finaalin puolessavälissä, kun Islannin edustaja Hatari astui lavalle Tel Avivissa.

Hatari ei nimittäin ole mikä tahansa bändi, vaan vahvasti BDSM-henkisiin asusteisiin sonnustauneet serkukset Matthías Haraldsson ja Klemens Hannigan, sekä rumpali ja tuottaja Einar Stéfansson tarjoilivat viisuyleisölle unohtumattoman show’n valjaiden, niittien ja bongade-henkisten asujen kanssa.

Hatari edustaa viisuissa maataan kappaleella Hatrið mun sigra. Kappaleen nimi on suomeksi Viha on vallassa. Poikkeuksellisen räväkkä esitys ja kappale aiheuttivat kohun heti kun yhtye valittiin edustamaan Islantia viisuissa.


Yhtye on kuvaillut olevansa kapitalismia vastustava BDSM-teknoyhtye. Hatarin jäsenet herättivät huomiota Israelissa muutoinkin kuin musiikillaan, sillä he ovat kritisoineet äänekkäästi Israelin ja Palestiinan konfliktia.

Islanti sai raivoisat suosionosoitukset jo ennen lavalle nousemistaan. Semifinaaleissa Hatari jätti yleisön hämmentyneeksi, vaikka aplodit saikin. Finaaliyleisö sen sijaan hurrasi yhtyeelle täysin siemauksin.

”Islannin Turmion Kätilöt”

Tv-katsojat ympäri maailmaa olivat hieman häkeltyneempiä kuin Tel Avivin viisuyleisö. Moni kommentoi Twitterissä yhtyeen esitystä ja vertasi heitä niin Marilyn Mansoniin, Turmion Kätilöihin kuin Mötley Crüehun.

– Onko tää nyt sitä täysiautomatisoitua luksussaatananpalvonta-avaruushomokommunismia?
– Islannin Turmion Kätilöt!!!
– Mikä tää Marilyn Manson junior on?
– Mitä silmäni näkevätkään??
– Onko nää pilvessä? - äitini katsoessaan islannin BDSM esitystä kauhuissaan.
– Nää Islannin tyypit haluaa selvästi ottaa johonkin vahvasti kantaa, mutta tän biisin perusteella on vaikeaa sanoa mihin ja mikä se kanta on.
– Karsee toi Islannin ”biisi”, mut plussaa viestistä ja visuaalisuudesta. Jos laittais vaan äänet pois.
– Maailmanlopun jälkeinen meininki.
– Motley Cruen ja saksalaisen lateksipornon sekoitus käheällä äänellä
– Islanti on kuin Rammstein meets EDM.
– Galaxi räjähtää ja katoaa! Hatari pelastaa.

Ilta-Sanomat seuraa euroviisujen finaalia koko lauantai-illan ajan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt