Aviomies suostui seksiin yhden ainoan kerran 8 vuoden aikana – suosikkijuontaja avautuu tabuaiheesta

Tv-tähti Ulrika Jonsson puhuu suunsa puhtaaksi entisestä aviomiehestään.

18.5.2019 13:37

Brittijuontaja Ulrika Jonssonin, 51, liitto Brian Monet’n, 50, kanssa kariutui huhtikuussa 11 yhteisen vuoden jälkeen. Jonsson kirjoittaa The Sunin kolumnissaan, että vaikka he edustivat julkisuudessa aina hymyilevänä käsi kädessä, niin suljettujen ovien takana suhde oli suurissa vaikeuksissa.

Jonsson kirjoittaa havahtuneensa 50-vuotissyntymäpäivänsä kynnyksellä, että hän oli edellisen kerran harrastanut seksiä miehensä kanssa neljä ja puoli vuotta sitten.

– Muistan ajatelleeni, että minun on kai vain hyväksyttävä se, että en tule enää koskaan harrastamaan seksiä, Jonsson kirjoittaa.

– Edellisen kerran olimme harrastaneet seksiä 4,5 vuotta sitten. Ennen sitä edellisestä kerrasta oli kulunut neljä vuotta. Elin seksittömässä liitossa liki vuosikymmenen.

Tv-tähti kirjoittaa tunteneensa olonsa onnettomaksi ja epätoivoiseksi ajatellessaan sitä, että hän tulisi viettämään lopun elämänsä ilman intiimiä kanssakäymistä.

– Olin täyttämässä 50 vuotta. Minussa oli vielä virtaa jäljellä.

Jonsson kuvailee, että fyysinen puoli ei ollut pitkässä liitossa enää niin tärkeää kuin ennen, mutta hän oli luullut hänen ja aviomiehensä olevan samalla aaltopituudella. Kun seksi loppui kokonaan, tunsi Jonsson itsensä hylätyksi. Hän huomauttaa, ettei kyse ollut pelkästä seksistä, vaan myös läheisyyden puutteesta.

– Halusin tuntea olevani rakastettu. Halusin, että minua kosketetaan ja että olen ihan ok tämän ikäiseksi naiseksi.

Hän kirjoittaa, ettei koskaan saanut mieheltään vastausta siihen, miksi hän ei halunnut harrastaa seksiä.

– Meillä oli seksiä yhden kerran kahdeksan ja puolen vuoden aikana. Se ja menopaussi saivat oloni surkeaksi. Olin hieman lihonut, muistini meni, minulla oli itsetunto-ongelmia ja en tiennyt kuka enää olen.

Ruotsalainen Jonsson aloitti uransa Britannian tv:ssä jo 80-luvun lopulla säätyttönä. Jonssonista on vuosien saatossa tullut yksi maan suosituimmista tv-kasvoista.

Jonssonin mukaan edes pieni hellyydenosoitus olisi ollut tarpeeksi saamaan hänet synkkien ajatusten yli.

Mies vaikutti alussa unelmien puolisolta

Pari tapasi ensimmäisen kerran 13 vuotta sitten. Häitä tanssittiin kaksi vuotta ensitapaamisen jälkeen. Jonssonin mukaan mies vaikutti hyvältä aviomieheltä ja puolisolta, eikä ilmassa ollut mitään merkkejä siitä, että jossain vaiheessa hellyys lakkaisi liitossa kokonaan. Hän kuvailee liitossa olleen kuitenkin ongelmakohtansa heti alusta asti.

– Kommunikointi ei ollut koskaan kovinkaan suoraa. Tunteista, haluista tai peloista puhuminen oli lähes mahdotonta.

Viimeisenä oljenkortena Jonsson sanoo taivutelleensa miehensä avioliittoneuvontaan. Se oli Jonssonin mukaan kuitenkin aivan yhtä tyhjän kanssa.

– Halusin vastauksia, mutta eniten halusin kuulla häneltä, mitä mieltä hän oli. Hän ei sanonut mitään.

Jonsson on juontanut Britanniassa Gladiaattoreita ja kilpaillut Big Brotherissa.

Pitkän harkinnan jälkeen Jonsson sanoo tehneensä vaikean päätöksen ja ilmoitti haluavansa erota. Parin muutettua erilleen Jonsson kuvailee olevansa onnellisempi kuin aikoihin.

– Talomme ilmapiiri ei ollut kenellekään hyväksi. Ei edes koirillemme. Lapset ja koirat ovat nyt huomattavasti onnellisempia. Brian tietää, että kirjoitan erostamme ja hän tapaa lapsia päivittäin. Me jatkamme lasten kasvatusta yhdessä kuten ennekin, mutta eri talouksissa, hän kirjoittaa ja kuvailee hänen ja ex-miehen välien olevan mutkikkaat.

Jonsson kuvailee avoimessa kirjoituksessaan koko perheen olevan eron jälkeen paljon onnellisempi.

Miesten haluttomuus on herättänyt puhetta myös Suomessa. 2017 Ilta-Sanomat uutisoi tutkimuksesta, jossa selvisi, että puolet suomalaisista haluaa seksiä vähintään kaksi kertaa viikossa. Aihe herätti kiivasta keskustelua IS:n kommenttiosiossa, jossa lukijat kertoivat avoimesti omista seksihaluistaan.

Tuolloin monet IS:n naislukijat kertoivat, etteivät halut kohtaa.

– Minä haluaisin kerran viikossa, mutta nuorempi mies venyttää väliä jo useisiin viikkoihin. Kun vielä muukin läheisyys puuttuu, ei pian enää rakkaus ja kumppanuus riitä. Teknisesti oiva suoritus kaikkine vaiheineen, mutta ei mitään sylittelyä rakastelun päätyttyä, tätäkin kaipaisin, eräs IS:n lukija kirjoitti.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?