Deittisivusto on evännyt jo 8,5 miljoonan ihmisen jäsenyyden, koska he ovat ”liian rumia” – täyttäisitkö sinä nämä äärimmäiset kriteerit?

Julkaistu:

nettideittailu
Brittiläinen deittisivusto hyväksyy jäsenikseen vain ”kauniita ihmisiä”. Nyt sivusto paljasti, millä perusteilla hakijoita karsitaan.
Deittisivusto Beautiful People on ollut jo vuosia otsikoissa poikkeuksellisen häikäilemättömien kriteeriensä vuoksi. Vuonna 2002 perustetun sivuston on kerrottu evänneen yli 8,5 miljoonan ihmisen jäsenyyden näiden ”liian rumaan” ulkonäköön vedoten. Sivusto mainostaa itseään ”vain kauniiden ihmisten nettideittailuna”.

New York Postin mukaan deittisivusto hyväksyy jäsenikseen vain henkilöitä, jotka ovat tarpeeksi kauniita ja näyttäviä. Lehden mukaan sivusto hyväksyy vain noin 15 prosenttia jäsenhakemuksista ja miljoonista sille pyrkineistä vain noin 750 000 onnekasta on saanut vihreää valoa.

The Mirrorin mukaan sivusto toimii niin, että sen jäseneksi mielivä rekisteröityy palveluun ja odottaa tämän jälkeen 48 tuntia. Sinä aikana palvelun vastakkaista sukupuolta edustavat käyttäjät arvioivat hakijan kuvaa ja ulkonäköä, ja arvioiden perusteella tehdään päätös, onko tämä ”tarpeeksi kaunis” deittisivuston asiakkaaksi.

New York Post kertoo, että nyt osa Beautiful Peoplen hylkäysperusteista on paljastunut. Lehden mukaan sivuston 3 000 käyttäjälle toteutettiin kysely, joka paljasti piirteitä, joiden perusteella he arvioivat ihmisen ”liian rumaksi”.


Miesten ulkonäön hylkäämisperusteiksi mainittiin muun muassa huono iho, epäsopusuhtaiset piirteet kasvoissa ja epäsiisti parta tai kulmakarvat. Myös itseluottamuksen puute, huono ryhti ja naisellinen käyttäytyminen olivat huonoiksi katsottuja seikkoja.

New York Postin mukaan sivuston naiset karsastavat myös liian pientä tai suurta suuta ja huonoja hampaita. Samoin ylipainoa, suurta tai vinoa nenää, huonoa hiustyyliä ja pitkiä tai likaisia kynsiä. Myöskään lyhyet miehet eivät ole sivuston naisten mieleen.

Kyselyyn haastateltujen miesten mukaan naisten puolestaan pitäisi olla timmejä, mutta silti sopivan kurvikkaita olematta kuitenkaan liian laihoja tai tukevia. Naisten silmät eivät saisi olla liian lähellä, mutteivät myöskään liian kaukana toisistaan eikä heillä saisi olla suurta nenää. Kurviton nainen on ehdoton ei, samoin kuin liian pienen takamuksen omaava. Kuitenkaan takapuoli ei saisi olla myöskään liian suuri.

Lisäksi mustalle listalle joutuu niin kutsu ”laihaläski” nainen eli nainen, joka on hoikka, muttei kiinteä. Naisilla ei myöskään saisi olla huolittelematonta meikkiä tai rehottavia kulmakarvoja.

Hurjat kriteerit ”kauniille ihmisille” ovat herättäneet runsaasti huomiota maailmalla. Sivuston toimintaa on kritisoitu voimakkaasti, vaikka osa kokee eksklusiivisesti ”kauniille” tarkoitetun palvelun olevan myös hyvä asia.


The Mirrorin mukaan Beautiful People on julistanut Britannian ”maailman rumimmaksi maaksi”. 8,5 miljoonasta deittisivustolta käännytetystä ihmisestä nousi selkeästi esiin yksi kansallisuus – britit. Seuraavina eniten hylkäyksiä saaneiden kansallisuuksien listalla ovat Intia, Venäjä ja Filippiinit. Sen sijan Skandinaavia pärjää palvelussa brittilehden mukaan hyvin.

– Ruotsi ja Norja ovat todistaneet olevansa esteetti siunatuimmat maat maailmassa, sivuston toimitusjohtaja Greg Hodge kertoo The Mirrorille.

Sivusto on mennyt kauniiden ihmisten suosimisessa jopa niin pitkälle, että se tarjoaa kauneusleikkauskonsultaatioita hakuprosessissa hylätyksi tulleille hakijoille. Jopa yrityksen perustanut Hodge sai kenkää deittisivustoltaan ulkonäkönsä vuoksi viime vuonna. Idea konsultaatioihin syntyi samalla hetkellä.

– Kun en päässyt enää takaisin, harmitti se minua. Ei ole tarpeeksi, että saat tietää hakemukseni hylkäämisestä, vaan haluat tietää miksi niin kävi, Hodge toteaa New York Postille.