Maailman tunnetuin somekissa Grumpy Cat on kuollut

Somen tunnetuin kissa Grumpy Cat on kuollut.

17.5.2019 12:43

Sosiaalisessa mediassa valtavan suosituksi noussut kissa Grumpy Cat on kuollut, kissan omistajat kertovat eläimelle omistetulla Twitter-tilillä.

Kissan omistaja kirjoittaa Twitterissä ja Instagramissa Grumpy Catin, oikealta nimeltään Tardar Saucen, saaneen parasta mahdollista hoitoa eläinlääkärissä, mutta lopulta mitään ei enää ollut tehtävissä. Omistaja kertoo kissan kärsineen virtsatietulehduksista.

– Hän kuoli rauhallisesti kotonaan tiistaina 14. toukokuuta äitinsä Tabathan sylissä.

– Hän oli meidän vauvamme ja rakas perheenjäsen, Grumpy Cat auttoi miljoonia ihmisiä ympäri maailman hymyilemään. Jopa niinä aikoina, kun heillä oli vaikeaa.

7-vuotias kissa nousi julkisuuteen vuosia sitten, kun yrmeänaamaisen kissan omistajan Tabatha Bundesenin veli julkaisi kissasta kuvan Reddit-sivustolla. Ihmiset villiintyivät erikoisen näköisestä mirristä ja pian kissan naama ikuistettiin lukemattomiin meemeihin.

Kahdessa päivässä kissan kuvan oli Redditissä nähnyt yli miljoona ihmistä.

Grumpy Cat kuvattuna omistajansa Tabathan kanssa.

Kissan ympärille rakennettiin valtavasti oheistuotteita ja sillä oli myös fanitapaamisia. Kissan nimellä myytiin esimerkiksi kirjoja, leluja, vaatteita ja kissantarvikkeita. Vuonna 2014 kissa sai oman elokuvansa Grumpy Cat’s Worst Christmas Ever.

Kissan uskotaan tahkonneen oheistuotteilla ja sosiaalisella medialla noin 100 miljoonan euron omaisuuden.

Kissan erikoinen ulkonäkö johtui voimakkaasta alapurennasta ja dwarfismista, eli kääpiökasvuisuutta aiheuttavasta geenivirheestä, jonka takia esimerkiksi eläimen raajat olivat normaalia lyhyemmät.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?