Syyte julki: Näistä tapahtumista Aku Hirviniemeä syytetään: Takapuolen koskettelua ja silittelyä humalassa, kutsui tytöt kotiinsa - Viihde - Ilta-Sanomat

Syyte julki: Näistä tapahtumista Aku Hirviniemeä syytetään: Takapuolen koskettelua ja silittelyä humalassa, kutsui tytöt kotiinsa

Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa luettiin syyte Aku Hirviniemelle. Näyttelijä kiistää syytteet.

17.5.2019 11:10 | Päivitetty 17.5.2019 11:51

Aku Hirviniemeä syytetään kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta. Syyttäjän mukaan uhrit olivat tekoaikaan 17-vuotiaita tyttöjä. He ovat oikeudessa itse läsnä. Oikeus määräsi heidän nimensä kuitenkin salassa pidettäviksi asian erityisen arkaluontoisuuden takia.

Epäillyt rikokset tapahtuivat Hirviniemen kotona Riihimäellä 30.6.2018.

Hirviniemi kiistää syytteet. Hän ei ole toistaiseksi itse kommentoinut tapahtumia median edustajille oikeustalolla. Syytteitä käsitellään parhaillaan Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa Hämeenlinnassa. Syyte ja Hirviniemen vastaus käsiteltiin julkisesti. Muuten oikeuskäsittely pidetään suljetuin ovin.

Kihlakunnansyyttäjä Kaisa Hallenberg-Roineen mukaan Hirviniemi oli tekojen aikaan humalassa ja hän tapasi kadulla kaksi 17-vuotiasta tyttöä, jotka hän kutsui kotiinsa, jossa hän piti tytöille esittelykierroksen.

Syyttäjän mukaan Hirviniemi otti ensimmäistä tyttöä kädestä kiinni, hiplasi tyttöä eri paikoista, vaikka tyttö yritti estellä Hirviniemeä. Hän laittoi myös kätensä kahdesti paidan alta tytön selälle. Syyttäjän mukaan tyttö otti ensimmäisellä kerralla Hirviniemen käden pois, toisella kerralla Hirviniemi itse.

Hirviniemi meni tämän jälkeen istumaan tytön kanssa yhden hengen istuttavalle tuolille, syyttäjä kertoo. Kun tyttö nousi tuolilta, Hirviniemi otti tyttöä vyötäröltä kiinni ja kosketteli takapuolta housujen päältä. Syyttäjän mukaan tyttö irrottautui ja tämän jälkeen Hirviniemi oli silitellyt tytön hiuksia ja ottanut sen jälkeen voimakkaasti hiuksista kiinni. Tyttö oli pitänyt Hirviniemen tekoa ahdistavana.

Syyttäjän mukaan Hirviniemi otti myös toista tyttöä kädestä kiinni, mutta tyttö irrottautui siitä. Hirviniemi laittoi kätensä myös toisen tytön selälle paidan alta sekä kosketteli tämän takapuolta.

– (Tyttö) on kokenut Hirviniemen menettelyn ärsyttävänä ja ahdistavana, syyttäjän haastehakemuksessa lukee.

Syyttäjä vaatii Hirviniemelle vähintään 50 päiväsakkoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?