Euroviisujen finalistit ovat nyt selvillä – toisesta semifinaalista pääsi jatkoon pitkä lista ennakkosuosikkeja

Julkaistu:

euroviisut
Euroviisujen kovatasoisesta toisesta semifinaalista pääsi odotetusti jatkoon monta ennakkosuosikkia.
Euroviisujen toinen semifinaali miteltiin torstai-iltana Tel Avivissa. Jatkopaikastaan lauloi 18 maata, joista 10 pääsi jatkoon yleisöäänien ja kansainvälisten asiantuntijaraatien antamien pisteiden perusteella.

Toinen semifinaali oli odotetusti kovatasoinen, ja joukossa kisasi monta jopa voittajaksi veikattua maata. Finaaliin etenikin odotetusti ennakkosuosikkien viittaa kantavat Ruotsin John Lundvik, Venäjän Sergei Lazarov ja Alankomaiden Duncan Laurence.


Torstai-illan semifinaalissa lavalle kiipesi yksi osallistujamaa enemmän kuin ensimmäisessä, koska alun perin ensimmäiseen semifinaaliin sijoitettu Ukraina vetäytyi kisoista kohun saattelemana.

Kaikki finalistit ovat nyt selvillä, ja Tel Avivin lavalla nähdään lauantaina yhteensä 26 maata. Finaaliin pääsevät isäntämaa Israelin lisäksi automaattisesti myös viisujen suurimmat rahoittajamaat Ranska, Saksa, Espanja, Iso-Britannia ja Italia.


Paikastaan finaalissa kisasi tiistai-iltana ensimmäisessä semifinaalissa myös Suomen edustajat Darude ja Sebastian Rejman kappaleellaan Look Away.

Suomi ei edennyt loppuhuipennukseen, vaan joutui kotimatkalle. Sen sijaan jatkoon pääsivät Kreikka, Valko-Venäjä, Serbia, Kypros, Viro, Tsekki, Australia, Islanti, San Marino ja Slovenia.

Lauantai-illan päätteeksi julistetaan uusi euroviisuvoittaja. Sen jälkeen saamme nähdä perinteisesti pistetilastot, joista selviää, kuinka kauas Suomi jäi finaalipaikasta.

Euroviisujen finaali samalla kanavalla lauantaina 18. toukokuuta kello 22.00.

Nämä maat pääsivät jatkoon:

1. Pohjois-Makedonia

2. Alankomaat

3. Albania

4. Ruotsi

5. Venäjä

6. Azerbaidžan

7. Tanska

8. Norja

9. Sveitsi

10. Malta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt