Hannes Hyvönen laihtui 14 kiloa, mutta hankki ne takaisin – kertoo nyt tyypillisestä kämmistä huoltoasemalla: ”Suoraan sanottuna silkkaa p*skaa”

Julkaistu:

treenaaminen
Entinen kiekkotähti Hannes Hyvönen noudattaa kurinalaista treenirytmiä. Viikon päästä hän lähtee Fort Boyard -seikkailuohjelmaan.
Entinen jääkiekkoilija Hannes Hyvönen, 43, osallistuu tänä kesänä MTV3-kanavan seikkailusarja Fort Boyardiin. Hyvönen lähtee seitsemäntoista muun julkkiksen kanssa kuvauksiin viikon päästä sunnuntaina.

Fort Boyard on seikkailuohjelma, jossa julkkikset kisailevat kolmen hengen joukkueissa linnakkeen herruudesta ja kohtaavat pelkonsa voittaakseen 15 000 euron rahapalkinnon.

– Tämä on sellainen ohjelma, johon olen aina halunnut päästä mukaan. Seurasin tätä nuorena Ranskan tv:stä ja ajattelin jo silloin, että tänne olisi mahtavaa päästä osallistumaan, Hyvönen kertoo IS:lle ohjelman pressitilaisuudessa.

Tänä keväänä Hyvönen nähtiin mukana Selviytyjät Suomi -tv-sarjassa.

Selviytyjiin osallistumisen kurjana puolena oli se, että Hyvösen paino tippui kuvauksissa peräti 14 kiloa.

– Selviytyjien jälkeen painoni tippui ihan liikaa. Normaaleihin mittoihin palautuminen kesti varmaan neljä kuukautta, Hyvönen sanoo.


Kun Hyvönen putosi Selviytyjistä, hän järkyttyi silmin nähden päästessään hotellilla peilin eteen.

– Jumalauta, mies henkäisi vilkaistuaan peiliin.

– Katsoin itseäni peilistä ja oli pieni oho elämys, mitä on tapahtunut. Ravinnon vähyys, täytyy myöntää, se tuntuu. En pystynyt nukkumaan kunnolla ja näläntunne oli koko ajan läsnä, Hyvönen tilitti tv-ruudussa.

Hyvönen alkoi treenata säntillisesti heti kuvauksista kotiin palattuaan. Hän halusi saada lihaskuntonsa ja painonsa takaisin mahdollisimman terveellisin keinoin.

– Varmaan kilot tulisivat nopeasti, jos söisin pizzan päivässä, mutta en halunnut tehdä sitä niin.
Nykyään mies treenaa joka päivä kuntosalilla tai käymällä juoksulenkeillä.

Kova treenaaminen vaikuttaa myös syömiseen.

– Syön viisi ateriaa päivässä ja vain sellaisia asioita, jotka sopivat sen päivän suorituksiin. Jaottelen syömistäni treenien mukaan. En kyllä myöskään jaksa liikaa ”hifistellä” tai syödä orjallisesti. Haluan ottaa ruokavalion kanssa ihan rennosti, hän pohtii.


Hyvönen toteaa, että terveellinen ruokavalio on helppoa silloin, kun syö kotona ja voi valmistaa omat ateriansa alusta loppuun itse. Hankalampi tilanne voi tulla vastaan, kun täytyy syödä treenaajan ruokavalioon soveltuvasti muualla kuin kotona.

Tyypilliseksi esimerkiksi tällaisesta tilanteesta hän mainitsee pitkät automatkat, kun täytyy pysähtyä syömään huoltoasemalle. Silloin voikin helposti käydä ”moka”, jos nappaa vitriinistä sen ensimmäisenä silmään osuvan, houkuttelevan evään.

– Sanotaan, että vaihtoehtoina on vaikkapa tavallinen juustosämpylä, vaalea patonki erilaisilla täytteillä ja sitten ruisleipä, jossa on kalkkunasiivu, juustoa ja salaattia. Niin kyllä minä sitten otan sen ruisleivän, koska se on niistä kolmesta vaihtoehdosta paras, mies selventää.

Hyvösen mukaan sillä ajattelumallilla pääseekin jo todella pitkälle, että ottaa aina sen terveellisimmän saatavilla olevan vaihtoehdon, eikä salli itselleen mielitekoja.

– Tällä tavalla kun ajattelee, niin se on jo helkkarin hyvä juttu. Aina ei tarvitse ottaa sitä vaihtoehtoa, joka sillä hetkellä maistuisi parhaalta, hän pohtii.

– Varmaan se patonki majoneesilla sun muulla voisi olla hyvää, mutta se sisältää lopulta suoraan sanottuna silkkaa p*skaa.


Terveellistä arkea edesauttaa se, että oma kumppani on yhtä lailla innostunut treenaamisesta ja terveellisestä syömisestä.

Hyvösen kumppani Netta Suikkanen valmistautuu paraikaa fitnesskisoihin, jotka järjestetään ensi syksynä.

– Hänellä on ihan mieletön itsekuri siinä hommassa. Itse en pystyisi sellaiseen, Hannes nauraa.

Tämän kesän ajan Netta ja Hannes keskittyvätkin molemmat ”omiin projekteihinsa”: Netta fitnesskisoihin ja Hannes Fort Boyard -ohjelmaan ja muihin omiin töihinsä.

– Netta oli aivan innoissaan tästä ohjelmasta. Siitä intoiltiin vähän aikaa yhdessä, sitten taas normaali arki jatkui, Hannes sanoo hyväntuulisena.
Fort Boyard MTV3-kanavalla ensi syksynä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt