Missikaunotar Lotta Näkyvä kertoo äärimmäisen rankasta elämäntyylistään vuorilla – elää aviomiehensä kanssa poikkeuksellista arkea

Julkaistu:

vuorikiipeily
Missikaunotar suuntaa kesäkuussa Pakistaniin huiputtamaan 8 035 metriä korkeaa vuorta. Sitä ennen hän piipahtaa Fort Boyard -ohjelman kuvauksissa. Kiireinen elämäntyyli tarkoittaa etäsuhdetta puolison kanssa.
Missikaunotar Lotta Näkyvä on yksi kahdeksastatoista julkkiksesta, jotka suuntaavat ensi viikon sunnuntaina viikoksi Fort Boyard -ohjelman kuvauksiin hylättyyn linnakkeeseen Ranskaan.

Fort Boyard on seikkailuohjelma, jossa julkkikset kisailevat kolmen hengen joukkueissa linnakkeen herruudesta ja kohtaavat pelkonsa voittaakseen 15 000 euron rahapalkinnon.

30-vuotias Lotta on valittu Suomen kauneimmaksi naiseksi vuosimallia 2013, eikä hänen hoikasta ja huolitellusta olemuksestaan arvaisi kovin helposti päälle päin, millaista elämää hän tällä hetkellä elää.

Lotta osallistui viime vuonna Selviytyjät Suomi -ohjelman kuvauksiin Filippiineillä. Sen jälkeen hän on keskittynyt vuorikiipeilyyn maailman parhaimpiin kiipeilyvalmentajiin lukeutuvan Don Bowien avustuksella.

– Kiipeily on vienyt minut mukanaan. Se vie ainakin puolet työajastani tällä hetkellä, Lotta sanoo.

Lotan tavoite on huiputtaa ilman lisähappea kaikki maailman yli 8 000 metriä korkeat vuoret. Niitä on neljätoista kappaletta.

– Tavoitteellinen treenaaminen sopii minulle tosi hyvin. Kiipeily on minulle tosi lataava kokemus jo ihan itsessään. Kiipeillessä saa olla ilman ylimääräisiä häiriötekijöitä, kuten puhelinta.


Viikon mittainen Fort Boyard ei ole mitään siihen verrattuna, mikä Lotalla on kesäkuussa edessään. Hän suuntaa kesäkuussa kuukaudeksi Pakistaniin Karakorum-vuoristoon valloittaakseen valmentajansa kanssa maailman 13. korkeimman vuoren, Gasherbrum II:n. Sen huippu on 8 035 metriä merenpinnan yläpuolella.

– Tämä ohjelma on tällainen lyhyt projekti tässä välissä, ja sitten lähden suoraan Pakistaniin. Toivoisin silti, että voisi ylittää itseni siellä, Lotta pohtii.

Fort Boyard tulee televisiosta MTV3-kanavalla ensi syksynä.


Silloin kun Lotta ja hänen valmentajansa eivät ole vuorilla reissussa, Lotta yrittää imitoida vuoriolosuhteita treenissään mahdollisimman hyvin. Hän tekee joka päivä pitkiä, parhaimmillaan jopa viisi tuntia kestäviä treenikokonaisuuksia. Niihin kuuluu vuorotellen aerobisia ja anaerobisia harjoituksia. Syke pysyy koko ajan ylhäällä.

– Kun vetää viiden tunnin aerobisen treenin, kulutus on niin kovaa, että loppupäivä menee syödessä.

– Valmentajani on yksi maailman parhaita kiipeilijöitä. Hän seuraa koko ajan sitä, miten kroppani palautuu ja mihin tarvitsen lisää voimaa ja mitä minun olisi hyvä treenata seuraavaksi.


Vuorikiipeilyyn hurahtaminen on tarkoittanut vähemmän aikaa oman puolison kanssa. Lotta kertoo, että hän ja hänen miehensä Kristian Näkyvä ovat asuneet eri maissa viimeiset kuusi ja puoli vuotta. Pariskunta meni naimisiin Vanajanlinnassa kesällä 2016.

Kristian Näkyvä pelaa ammatikseen jääkiekkoa Ruotsin SHL-liigassa.

Etäsuhde on luonnollisesti haastava tilanne molemmille. Pari ehtii nähdä toisiaan paljon vähemmän kuin pariskunnat yleensä.

– Välillä se (etäsuhde) menee paremmin ja välillä huonommin. Nyt sujuu kuitenkin hyvin, Lotta toteaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt