Jättimoka! Turkulaisfestari mainostaa tulevan kesän esiintyjiään: mukana Yö-yhtye - Viihde - Ilta-Sanomat

Jättimoka! Turkulaisfestari mainostaa tulevan kesän esiintyjiään: mukana Yö-yhtye

Edesmenneen Olli Lindholmin luotsaaman Yö-yhtyeen nimi oli lipsahtanut turkulaisfestarin mainokseen.

Julkaistu: 16.5.2019 12:30

Down By The Laituri -festarin mainokseen on livahtanut jättimäinen moka.

Down By The Laituri -kaupunkifestivaalilla on tänään Turun Sanomien etusivulla mainos tapahtuman ohjelmasta. Lauantain esiintyjälistalta löytyy yllätys: Yö-yhtye.

Mistä on kyse. Lähteekö bändi keikoille ilman helmikuussa menehtynyttä nokkamiestään Olli Lindholmia? Vai onko mainoksen laatija tehnyt virheen?

– Mainos on vahingossa tehty vanhalle ilmoituspohjalle, jossa Yö on vielä mukana, tapahtuman promoottori Henri Kulmala pahoittelee.

– Samaa pohjaa käytettiin ensimmäisessä tämän vuoden festivaalin mainoksessa. Se julkaistiin silloin samana aamuna, kun päivällä tuli tieto Lindholmin kuolemasta.

Down By The Laituri -kaupunkifestivaalin ilmoitukseen lipsahti Yö-yhtyeen nimi.

Yön tilalla festarilla nähdään Suurlähettiläät, joka on mainittu asianmukaisesti kaikissa muissa helmikuun jälkeen julkaistuissa mainoksissa, paitsi tämänpäiväisessä. Suurlähettiläiden nettisivujen mukaan bändi tekee kesällä vain kaksi keikkaa.

– Pahoittelen, että olemme käyttäneet vanhaa ilmoituspohjaa emmekä asiaa huomanneet. Tapahtui inhimillinen virhe. Harmillinen juttu, mutta onneksi netissä ja kaikkialla muualla esiintyjälista on oikein, Kulmala toteaa.

Yö-yhtyettä ei virheellisestä mainonnasta huolimatta nähdä Down By The Laiturissa.

Yö-yhtyeen keulakuva, laulaja Olli Lindholm menehtyi yllättäen alkuvuodesta.

Down By The Laituri järjestetään 25.–27. heinäkuuta. Festivaalialue on ensimmäistä kertaa Turun tuomiokirkon välittömässä läheisyydessä. Esiintymässä on iso joukko Suomen ykkösartisteja, muun muassa Ellips, Sanni, Vesala, Eppu Normaali, Michael Monroe sekä englantilaislaulaja Bonnie Tyler.

– Olen kattaukseen tosi tyytyväinen. Kun on vielä uusi hieno paikka, niin festivaalin pitäisi onnistua erinomaisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?